Regija
PROJEKT VRIJEDAN 21 MILIJUN KUNA

Poduzetnički inkubator Vinkovci - gospodarska, ali i demografska mjera
Objavljeno 5. veljače, 2018.

VINKOVCI

Poduzetnički inkubator Vinkovci projekt je vrijedan 21.352.779 kuna, od čega je nepovratnih 19.954.932 kuna, a Grad Vinkovci kao nositelj projekta osigurava preostali iznos. Projekt će se provoditi od 1. 11. 2017. do 1. 12. 2019. godine. Na jučerašnjoj uvodnoj konferenciji, na kojoj je projekt predstavljen, Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik, naglasio je da “uskoro kreće gradnja jednog reprezentativnog objekta, moderno opremljenog, u kojem će novi poduzetnici imati priliku ostvariti svoje poduzetničke ideje”.

- Poduzetnički inkubator je po svojoj prirodi gospodarski projekt, ja ga vidim i kao jednu od demografskih mjera zato što mi je želja, a na tome ćemo i raditi, da inkubator popunimo novoosnovanim poduzećima koje vode mladi ljudi koji su završili školovanje i žele se baviti poduzetništvom. Tako ćemo zadržati mlade na ovom prostoru i omogućiti im da u svom gradu imaju kvalitetne uvjete za rad i ostvarivanje ambicija - rekao je gradonačelnik Bosančić.

- Projekt sufinancira Europski fond za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkuretnost i kohezija”, kroz projekt “Razvoj poslovne infrastrukture”. Poduzetnički inkubator znači otvaranje novih radnih mjesta, nova je potporna institucija u Vinkovcima koja će poduzetnicima učiniti posao lakšim. Koliko sam upoznata, postoji veliki interes poduzetnika za poduzetnički inkubator. Gospodarstvo je ključ uspjeha i ključ onoga što treba biti u našem Projektu Slavonija. Veseli me da smo u Vukovarsko-srijemskoj županiji u protekloj godini uložili milijardu i 200 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz EU fondova i očekujem nove inovativne projekte iz Vinkovaca - rekla je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.

U projekt je uključeno šest suradničkih institucija: Vukovarsko-srijemska županija, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o, Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., Energetski institut “Hrvoje Požar”, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Vukovar, te Ekonomski fakultet iz Osijeka.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je kako je iznimno zadovoljan radom razvojnih agencija jer su stvorili kvalitetan ljudski potencijal za prijavu i provedbu projekata financiranih iz EU sredstava, što potvrđuje i projekt Poduzetnički inkubator.

Ugovorna tijela za nadzor nad provedbom projekta su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, naglasio je da je 2017. bila prekretnička godina jer je ugovoreno 13 milijardi kuna. Mario Kokaj

Poduzetnicima informacije i savjeti

- Važan čimbenik razvoja poduzetničke aktivnosti na nekom području čini pristup informacijama i savjetodavnim uslugama koje pružaju poduzetničke potporne institucije, kao što je i poduzetnički inkubator. Stoga će se u novom inkubatoru, osim usluga najma poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama, naglasak staviti na usluge coworkinga, usluge virtualnog ureda, poslovnog savjetovanja, edukacije, mentorstva, promocije poduzetnika i mnoge druge - rekla je Mirta Štrk, voditeljica projekta.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIHOLJAČKI “BAGREM”

Pčelari: Nacionalna staklenka je preskupa

2

ZATRPANA NAJPOZNATIJA RUPA U HRVATSKOJ

Uskoro natječaj za gradnju dvorane u Babinoj Gredi

3

ZVONIMIR KATAVIĆ NASTAVLJA TRADICIJU

Nakon FER-a posvetio se vinarstvu u Zoljanu