Regija
SREDNJA ŠKOLA VALPOVO

Uskoro odlaze u Španjolsku
Objavljeno 5. veljače, 2018.

VALPOVO

Tijekom veljače 32 učenika u zanimanju CNC operater i elektrotehničar, pet nastavnika, pedagoginja i ravnateljica valpovačke srednje škole odlaze u Španjolsku na provedbu projekta EU Erasmus K1.

- Projekt “Novim tehnologijama na tržište rada” podrazumijeva stručno usavršavanje učenika i nastavnika u Sevilli. U proteklih mjesec dana učenici i nastavnici, pod vodstvom prof. Krunoslava Vukelića, odradili su pripreme i sveobuhvatne aktivnosti propisane programom. Održan je niz sastanaka i intervjua učenika s našim partnerima iz Seville te roditeljski sastanak. Svi su učenici pokazali izuzetnu motiviranost te su znatno unaprijedili znanje engleskog - priopćili su iz škole.

Pripremali su PowerPoint prezentacije sa sadržajima koji će im pomoći u svladavanju obveza tijekom boravka u Sevilli. Tijekom provedbe pripremnih aktivnosti od velikog je značenja suradnja škole i roditelja, koji su dali veliku podršku i prepoznali vrijednost otvaranja škole suvremenijem pristupu edukacije učenika. Uz doživljaj vožnje avionom, upoznavanje nove zemlje, druženje s vršnjacima iz drugih zemalja, roditelji cijene što će učenici steći reference EuroPassa, kojima će biti konkurentniji na tržištu rada.

Iz škole poručuju da su projekt podržali partneri škole, tvrtke TEO i HF, koje su učenicima donirale majice, radna odijela, obuću i zaštitne naočale. Ravnateljica Svjetlana Kalpić zahvaljuje direktorima tvrtki Zoranu Uranjeku i Branku Vukobratoviću.

- Škola će u Španjolskoj promovirati naš grad, županiju kao i Hrvatsku u cjelini. Stoga smo ostvarili suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Valpova te županijskom Turističkom zajednicom - poručili su iz škole. L.Aničić

Možda ste propustili...

ČETVRTI U DRŽAVI, PRVI U SLAVONIJI I BARANJI

Belišće je za svu djecu osiguralo besplatni vrtić

DODIJELJENO 50 ŠAMPIONSKIH TITULA I SEDAM NAGRADA

Od 314 golubova proglašeno je 39 šampiona

Najčitanije iz rubrike