Regija
ZA PROJEKT “ZAŽELI, UKLJUČI SE, OSTVARI SE – VAŽNA SI!”

Traže 200 osoba koje trebaju pomoć da bi zaposlili 50 žena
Objavljeno 6. veljače, 2018.
Prijaviti se mogu stariji ljudi, osobe s invaliditetom, intelektualnim poteškoćama, kronični bolesnici neovisno o starosnoj dobi, te osobe u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u kućanstvu

NAŠICE

Grad Našice ovih je dana objavio javni poziv za iskazivanjem interesa za korištenje socijalne usluge pomoći u kući za osobe koje su u nepovoljnom položaju. U pozivu se traži 200 ljudi kojima će biti osigurana usluga nabave namirnica, lijekova i drugih potrepština, plaćanje računa, priprema obroka, pospremanje stana ili kuće, te obavljanje drugih kućanskih poslova, briga o higijeni te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba. Sve te usluge za korisnike su besplatne. Korisnici će dobivati besplatne mjesečne pakete kućanskih i higijenskih potrepština.

Prijaviti se mogu stariji ljudi, osobe s invaliditetom, osobe s intelektualnim poteškoćama, kronični bolesnici neovisno o starosnoj dobi, te osobe u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u kućanstvu, a koje žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima na području grada Našica. Mogu se prijaviti osobe bez obzira na imovinski cenzus, odnosno visinu mirovine, jer to neće biti kriterij za odabir krajnjih korisnika. Jedini uvjet je da kandidati ili kandidatkinje nemaju socijalnu uslugu već osiguranu iz sredstava državnog proračuna, ili drugog javnog izvora u čijoj identifikaciji sudjeluje Centar za socijalnu skrb Našice.

Zainteresirane osobe za korištenje usluge pomoći u kući javiti se mogu u Gradsku upravu (2. kat, soba 44), Trg dr. Franje Tuđmana 7. Javni poziv objavljen je na internetskim stranicama Grada, a rok prijave nije naveden.

Poziv se objavljuje s ciljem prikupljanja podataka i utvrđivanja potreba stanovnika za organiziranom skrbi u sklopu projekta “Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si!”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Tim projektom, vrijednim oko sedam milijuna kuna, osigurano je zapošljavanje 50 žena upravo na pružanju socijalne usluge starijim ljudima i osobama koje su u nepovoljnom položaju. Zaposlenje je na dvije godine, uz probni rok od tri mjeseca, a svaka zaposlena žena brinut će za najmanje četiri korisnika. Javni natječaj za zapošljavanje 50 žena objavljen je 26. siječnja i otvoren je 15 dana, i to također na gradskim stranicama, ali i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Našice, gdje se mogu dobiti sve potrebne informacije.

Kandidatkinje moraju biti prijavljene HZZ-u, imati najviše završenu srednju školu, radno iskustvo i starije od 50 godina. Naglasak je na ženama s invaliditetom, žrtvama obiteljskog nasilja, azilanticama, mladim ženama koje su izišle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, liječenim ovisnicama o drogama, povratnicama s odsluženja zatvorske kazne, beskućnicama, te pripadnicama romske nacionalne manjine. Također, mogu se prijaviti udovice, samohrane majke, te majke s troje i više malodobne djece, kao i majke djeteta s teškoćama u razvoju, te majke djeteta oboljelog od malignih bolesti.S.Fridl

Zaposlenje je na dvije godine, uz probni rok, a svaka žena brinut će za najmanje četiri korisnika

Možda ste propustili...

KUD “IVAN BRNJIK SLOVAK” POMLADAK NE BRINE

Jedini plešu detviansky tanec, najteži slovački ples

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana