Kultura
EMOTIVNA GLUMAČKA I PJEVAČKA IZVEDBA U KOMEDIJI

Trijumfalni povratak Aide
Objavljeno 6. veljače, 2018.

ZAGREB

Kazalište s Kaptola još je jednom potvrdilo da je hram mjuzikla u Hrvatskoj. Nakon velikog uspjeha mjuzikla “Aida”, u “Komediji” premijerno izvedenog u lipnju 2005., te nakon višegodišnje stanke, ovaj se vrhunski mjuzikl slavnih autora Eltona Johna i Tima Ricea vratio na daske Kazališta Komedija!

Noć prepuna emocija, senzacionalne glazbene i glumačke interpretacije, ovacije i gromoglasni pljesak obilježili su povratak proslavljenog mjuzikla “Aida” u Kazalište “Komedija”. Nesretna priča o zabranjenoj ljubavi u doba rata između Egipta i Nubije, princeze i robovi, intrige i tragični kraj, uz glazbene brojeve legendarnog Eltona Johna i Tima Ricea osvojili su publiku, a čestitke cijelom timu predvođenom redateljicom Dorom Ruždjak Podolski i maestrom Dinkom Appeltom stizale su sa svih strana.

- Bila je ovo najbolja izvedba “Aide” ikad - izjavio je Đani Stipaničev netom nakon završetka, a nakon spuštanja zastora emocije su prštale i s druge strane pozornice. Renata Sabljak, Vanda Winter, Đani Stipaničev i Ervin Baučić – četiri sjajne brodvejske uloge koje kao da su pisane za ova četiri vrhunska pjevača i glumca. Njihovi moćni glasovi i besprijekorne interpretacije već su u prvim minutama razoružali sva srca u gledalištu - ističu iz Komedije.

Igor Barberić, Ljubo Zečević, Nedim Prohić, Željka Veverec, plesno-pjevački ansambl i orkestar zasluženo su ispraćeni velikim pljeskom, a jednako su oduševili i kostimi Mirjane Zagorec koji su odisali motivima Nubije i Egipta, s glamuroznim i ekstravagantnim detaljima. Ivo Knezović “krivac” je za izvrsnu scenografiju i scensko svjetlo, a Igor Barberić potpisuje koreografiju. Za sve koji će na poseban način obilježiti Valentinovo, očekuju ih izvedbe “Aide” 14. i 15. veljače. N.Vek.

Bila je ovo najbolja izvedba “Aide” ikad - izjavio je Đani Stipaničev netom nakon završetka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana