Učionica
MIKRORAČUNALA

Osijek razvija digitalnu kreativnost
Objavljeno 5. veljače, 2018.

Svi osječki petaši dobili su od Grada Osijeka microbit računalo. Za 930 tih malih računala, koliko je i učenika petog razreda, Grad je iz svog proračuna izdvojio 136.000 kuna, kako bi osigurao krajnji cilj projekta - razvoj digitalne kreativnosti i pismenosti naših osnovnoškolaca ususret masovnom uvođenju te tehnologije u sve hrvatske škole u okviru reforme školstva.

Microbit je kreativno i edukativno džepno računalo s neograničenim mogućnostima primjene u nastavi, zbog čega se, osim u STEM području, može koristiti i u matematici, biologiji, glazbenom, likovnom, pa i tjelesnom. Primjerice, u glazbenom će se koristiti za skladanje pjesama, u tjelesnom za mjerenje pulsa, u matematici za matematičke operacije. Prednost mu je i pristupačna cijena, jednostavnost korištenja, veličina, praktičnost, izdržljivost i mogućnost programiranja svim pametnim uređajima – računalima, mobitelima i tabletima.

Zanimanje djece za rad na mikroračunalima dosta je veliko, jer je raditi na mikroračunalima jednostavno i puno zabavnije od standardnog programiranja i kodiranja. Njihovom upotrebom djeca razvijaju različite kompetencije, uče se logički razmišljati i zaključivati.

Ovim projektom nastavlja se osječka priča o izvrsnosti u osnovnim školama. Prethodno je Grad Osijek kroz javne potrebe u tehničkoj kulturi grada osigurao radionice, odnosno tečajeve za nastavnike koji će raditi s učenicima i microbitovima, ali i radionice za zainteresirane učenike svih drugih razreda.

Možda ste propustili...

GOSTUJUĆE PREDAVANJE UGLEDNOGA ZNANSTVENIKA NA DOKTORSKOM STUDIJU PRAVO

Prof. dr. sc. Alan Uzelac: Nameće se pitanje reforme pravnih studija

ZNANSTVENE AKTIVNOSTI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

Šesti brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima

NASTAVLJEN CIKLUS OTVORENIH PREDAVANJA „SVEUČILIŠNI PONEDJELJAK U GISKO-U“

„Što se krije u arhivu Župe sv. Mihaela arkanđela u osječkoj Tvrđi?!“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana