Crna kronika
INTERVENCIJE JPVP OSIJEK

Težina snijega rušila drveće
Objavljeno 5. veljače, 2018.
Vatrogasci su uklanjali stabla u Sarajevskoj i Plivskoj ulici u Osijeku

OSIJEK - Tri su intervencije u snježnu subotu imali vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, od kojih su prve dvije bile tehničke prirode, a izazvao ih je brzo napadali mokri snijeg.

Prva je intervencija bila u 11.17 sati, u Donjem gradu, u Sarajevskoj ulici, kada je u operativno dežurstvo stigao telefonski poziv da je zbog težine napadalog snijega došlo do rušenja stabla na cestu. Trojica vatrogasaca s jednim su vozilom za pet minuta došli u Sarajevsku ulicu. S motornom pilom potom su zarezali granu i maknuli je s prometnice. Za vrijeme intervencije rijedak promet usmjeravali su prometni policajci.

Druga interevncija bila je u 13.25 sati na Bosutskom naselju, u Plivskoj ulici, gdje je došlo do pada stabla na parkirani automobil koji je tom prilikom oštećen. I u ovom je slučaju na intervenciju izišla tročlana vatrogasna posada s jednim vozilo. Na mjesto intervencije, ispred kućnog broja 40, stigli su za tri minute. Pomoću motorne pile uklonili su granu s oštećenog automobila.

Treća intervencija bila je na Vijencu Murse. Operativno dežurstvo osječkih profesionalnih vatrogasaca dojavu da gori automobil dobilo je u 18.25 sati. Na intervenciju upućeno šest vatrogasaca s jednim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije u 18.29 sati vlasnica je vatrogascima rekla kako je prilikom paljenja motora vozila primjetila dim u kabini. Uz pomoć aparata za početno gašenje požara vlasnica vozila i suprug uspjeli su sami do dolaska vatrogasaca ugasiti požar i odspojiti kleme s akumulatora. “Mjesto nastanka požara pregledali smo termokamerom, te utvrdili da više nema opasnosti od ponavljanja požara”, doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Sandra LACIĆ
PROBLEMI ZA UGOSTITELJE U TVRĐI

Problema sa snijegom u subotu su u prijepodnevnim satima imali i ugostitelji. Tako je u Tvrđi snijeg bio pretežak za suncobrane koji su bili postavljeni ispred pivnice Merlon. Unatoč teškom postolju suncobrani su počeli padati, a u njihovom vraćanju u okomito stanje, a potom i sklapanje, uz konobare u kratkim rukavima, pomogli su i građani koji su se zatekli na obližnjem Sajmu antikviteta.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana