Sport
HNK CIBALIA

Vinkovčani na Hajduk bez “generalke”?
Objavljeno 5. veljače, 2018.

U subotu su nogometaši Cibalije trebalo izići pred svoju publiku uoči nastavka prvenstva i odigrati prijateljski susret protiv Orašja. Trebala je to biti “generalka” uoči nastavka prvenstva. Na žalost, susnježica koja se kasnije pretvorila u snijeg, natopila je travnjak stadiona Cibalije pa je susret odgođen do utoraka, ako to i tada dopuste uvjeti. Iz kluba poručuju da će se utakmica igrati samo ako uvjeti za igru budu dobri, odnosno, ako travnjak ne bude previše natopljen, jer u drukčijim uvjetima utakmica nema svrhe i samo bi postojala velika mogućnost da se netko ozlijedi i bude izvan stroja za utakmicu s Hajdukom.

Četiri susreta

Upravo zbog utakmice, kojoj daju veliki značaj, u klubu su se odlučili već sada krenuti s pripremama za taj susret koji je na rasporedu u nedjelju, 11. veljače, s početkom u 15 sati.

Tako su u pripremnom razdoblju nogometaši Cibalije odigrali četiri prijateljske utakmice, ako ne računamo onu koju su igrali između sebe (plavi - zeleni 2:1). Do sada ni jednom nismo vidjeli sastav na koji će se trener Mladen Bartolović osloniti u proljetnom dijelu sezone. Sve dosadašnje utakmice igrali su kombinirani sastavi ili, onu posljednju, uglavnom pričuve. Istina je da se sastav Cibalije za proljetni dio neće mnogo razlikovati od onog koji je završio jesenski dio. Trenutačno je sigurno da u njemu neće biti Tomislava Štrkalja kojeg je Osijek povukao s posudbe, a upitan je i Hrvoje Plum, koji neko vrijeme vuče ozljedu, i pitanje je hoće li se oporaviti do utakmice s Hajdukom. Hoće li u sastavu Cibalije na startu nastavka sezone nedostajati i Marko Pervan, ne znamo, jer još traje potraga za mogućim kupcem koji bi ga uzeo i tako Vinkovčanima donio i koji euro u blagajnu. Veznjak Cibalije i najbolji strijelac u jesenskom dijelu kluba trenira normalno i kako su nas obavijestili iz kluba, bit će spreman uskočiti u momčad ako ne bude prodan. Budući da nije odigrao ni jednu utakmicu u pripremama, ipak je upitno koliko je i kako spreman za susret s Hajdukom, i hoće li ga uopće trener staviti u početni sastav.

Tko ostaje?

Danas (ponedjeljak) bit će jasna situacija oko popisa igrača koji su bili na probi tijekom ovih priprema i koji će potpisati ugovore s Cibalijom. Od deset igrača koji su bili na pripremama do sada za četvoricu bismo mogli reći da su sigurni. To su Vinko Soldo, koji je došao na posudbu, Josip Tomašević i Duje Mrdeša koji su potpisali ugovore, a gotovo je siguran i Ivan Krstulović-Opara. Na žalost, nekadašnji mladi igrač Cibalije Stjepan Šimičić nije imao sreće, ozlijedio se i morao je propustiti pripreme pa je gotovo sigurno da ovaj put neće biti na popisu onih koji će potpisati ugovor. Upitnici ostaju kod Ivana Mamića, Nikole Marića, Josipa Filipovića, Hrvoje Čubića i Filipa Stariča. O njihovoj sudbini danas ćemo imati cjelovitu informaciju. Na raspolaganju treneru Bartoloviću i dalje je Ivan Milićević koji nije uspio pronaći angažman u Mađarskoj. Nakon duže rehabilitacije u momčad se vratio i Frane Vojković, pa će trener Bartolović imati još jednog veznog igrača više u konkurenciji.

Antun GRGIĆ