Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

“Mursašima” izravni obračun za četvrto mjesto
Objavljeno 4. veljače, 2018.

Posljednja utakmica 14. kola Superlige odbojkaša odlučivala je izravno o plasmanu na četvrto mjesto. Ono donosi nastavak igranja u prvoj jakosnoj skupini, a mjesto među najboljim kvartetom potvrdili su na kraju odbojkaši iz Osijeka. „Mursašima“ su za potvrdu „četvorke“ trebala najmanje dva seta, ali uoči utakmice bilo je jasno da domaćina ne zanimaju kalkulacije već isključivo pobjeda.

Gosti iz Črečana započeli su utakmicu osokoljeni, posebno nakon što su uzeli dva uvodna poena. Ali, domaćin je brzo uhvatio radnu temperaturu i preuzeo kontrolu na parketu i, što je još važnije, na semaforu. U takvom je ozračju protekao i veći dio drugog seta, a kod stanja 20:15 izgledalo je da ovaj dvoboj više neće ponuditi nikakvu dvojbu. No, servis Bogdanovića uzdrmao je obranu domaćina, koji je imao problema s prijamom, pa je tako Centrometal imao i set-loptu (24:23). Stvar je prvo spasio blok, a sljedeća dva napada završila su u autu i Osječani su mogli slaviti. Ipak, trebalo je još završiti posao, a u trećem setu ga je domaćin odradio rutinski (oba trenera malo su izmiješala postave), potvrdivši ono što se od njega i očekivalo. N. Benčina

MURSA-OSIJEK
CENTROMETAL 3:0

OSIJEK – SD Jug. Gledatelja: 200. Suci: Zamaklar i Horvat (Belišće).

MURSA-OSIJEK: Vojak, Brandić, Ilić, Jakovac, K. Šućur, Oršolić, J. Šućur, Stanković, Mijić, Matoković, Odobašić, Gubić, Kraljević.

CENTROMETAL: Bogdanović, Vincek, Kurteš, Gotal, Juras, Vuk, H. Novak, Palinkaš, Posavec, Komosar, I. Novak, Čičković, Kopačević.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:19, 26:24, 25:14.