Novosti
NA SUDU ZBOG KLEVETE

Sanja Modrić ispričala se Siniši Kovačiću
Objavljeno 5. veljače, 2018.

Nakon Nede Ritz, članice Programskog vijeća HRT-a, koja je neopravdano prozvala Kovačića pa mu se potom ispričala, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu održano je ročište po privatnoj tužbi Siniše Kovačića protiv okrivljene kolumnistice Novog lista Sanje Modrić zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda – klevetom.

Potvrdili su to portalu Direktno iz odvjetničkog ureda kojega je Kovačić angažirao za tužbu. Okrivljena Sanja Modrić ispričala se Kovačiću, a on je tu ispriku prihvatio, te je postupak obustavljen. Kovačić je tužio kolumnisticu Novog lista zbog, kako je u tužbi naveo, iznošenja niza neistinitih tvrdnji u tekstu pod naslovom “Naši Samprasi”, a u kojem Sanja Modrić, između ostaloga, piše kako je Kovačić “golemi javni novac za vanjske produkcije i nove akvizicije razdao lieblinzima HDZ-ovih radikala i stožernika desničarske i klerikalne revolucije”.

Podsjetimo, Kovačiću se ranije morala ispričati i članica Programskog vijeća HRT-a Neda Ritz.

"Na prošloj sjednici Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije neosnovano sam i netočno usporedila rad Siniše Kovačića sa smijenjenim urednikom emisije Otvoreno Domagojem Novokmetom”, istaknula je Neda Ritz tada, te dodala kako Siniša Kovačić nije smijenjen s mjesta vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, nego se po isteku mandata vratio u Informativni medijski servis Hrvatske radiotelevizije u kojemu savjesno obavlja svoje zadatke.I.B.

Možda ste propustili...