Regija
GODIŠNJE DRUŽENJE DRUŠTAVA

Lovački bal i igre u Pakracu
Objavljeno 4. veljače, 2018.

PAKRAC - Nekoliko godina lovačka društva s područja Pakraca i Lipika zajedno organiziraju Lovački bal. Tako su uz domaćinstvo KPD Sloga u dvorani Hrvatskog doma “Dr. Franjo Tuđman” organizirali lovačko druženje.

Okupilo se dvjestotinjak gostiju iz LU “Psunj” Pakrac, LD “Fazan” Pakrac, LD “Košuta” Pakrac, HLD “Jelen” Lipik i LD “Slavuj” Gaj. U goste su im došli čelnici Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije predvođeni predsjednikom Zdravkom Vujnovićem te brojni gosti i prijatelji. Sve je pozdravio predsjednik LD “Košuta” Damir Grijić, a s dobrim željama pridružio mu se i Damir Špančić, predsjednik KPD “Sloga”.

Na Lovačkom balu svaki se lovac pohvali sa svojim suhomesnatim specijalitetima od divljači koje izloži na stol, služen je lovački paprikaš i lovačka plata koja se sastojala od marinirane vratine divlje svinje s roštilja u lovačkom umaku s gljivama i knedlima od kruha. Bile su tu i lovačke pljeskavice s krumpirom i povrćem, a za one koji vole malo lakša jela i pohana punjena piletina sa šunkom i sirom. Uz dobro vino i domaće pivo prve pakračke pivovare Slavonica mladog pivara Marka Barćana, za dobru zabavu i popunjeni plesni podij bili su zaduženi tamburaši, bend sastavljen od vrsnih glazbenika i tamburaša iz Bekrija i nekoliko požeških, gradiških i brodskih grupa. Svi članovi lovačkih društava bili su odjeveni u svečane lovačke odore. Organizator je pripremio i zanimljive igre u kojima su uvijek sudjelovali parovi. Pobjednici su dobili umjetničku sliku s lovačkim motivom. Za sve posjetitelje bila je organizirana i tombola, a glavna nagrada bilo je novo svečano lovačko odijelo.AGM Kruna

Možda ste propustili...

KUPILI JU U DRUGOM NAVRATU

Rakija cisternama - za Slovačku!

NEVKOŠ BRINE O RAZVRSTAVANJU OTPADA

Pokupe deset tisuća tona smeća, 20 posto prerađuju

NAŠIČKI GRADONAČELNIK JOSIP MILETIĆ

Prijam za predstavnike vjerskih zajednica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana