Regija
21. VINKOVAČKI KARNEVAL

KC Gatalinka putuje
na opatijski karneval
Objavljeno 4. veljače, 2018.
Ovogodišnji karneval otvorila je OŠ Zrinskih Nuštar - Područna škola Marinci, prošlogodišnji pobjednici

VINKOVCI - Lijepo vrijeme izmamilo je mnoge Vinkovčane na veliku pokladnu povorku 21. karnevala koju je i ove godine uspješno organizirala Udruga Vinkovački karneval i tvrtka Promo Cibalea. Mnogi roditelji odjenuli su svoju djecu u šarene kostime, tako da je sve bilo u znaku karnevala i ludih dana.

U povorci je bilo više od 800 sudionika u 17 natjecateljskih skupina koji su se natjecali za odlazak u Opatiju. Pješačkom zonom prošli su: Glazbena škola Josipa Runjanina, Udruga mažoretkinja općine Nuštar, Plesna udruga Vinkovačke mažoretkinje, Udruga osoba s invaliditetom Bubamara, vrtić Medenjak, vrtić Trnoružica, vrtić Lenije, vrtić Vladimir Nazor, vrtić Cvjetnjak, vrtić Bajka, Dječji dom Sv.Ana, Predškolska ustanova Vrtuljak Nuštar, OŠ Vladimira Nazora Komletinci, Kulturni centar Gatalinka, KUD Grančica Đeletovci, Kulturno-umjetnička udruga Korijeni pustare Antunovac, OŠ Stjepana Antolovića Privlaka, Folklorni ansambl Lisinski, Tehnička škola Ruđera Boškovića i Hrvatsko kulturno društvo Vukojevci.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Martina Matković, direktorica Turističke zajednice Vinkovaca, Monika Dragun iz Centra za predškolski odgoj, te Dubravko Mataković, strip-crtač, imalo je težak zadatak.

Prvo mjesto osvojio je Kulturni centar Gatalinka s temom “Pokladno jahanje”, a poruka karnevalske skupine bila je “Čuvajmo naše granice”. Drugo mjesto osvojila je Udruga osoba s invaliditetom Bubamara s temom “Strašila u polju”, a treći je vrtić Vladimir Nazor s temom “Klaun Zvonko i Zvončići.

Tako će Kulturni centar Gatalinka predstavljati Vinkovce na karnevalu u Opatiji 2019., a ovogodišnji karneval otvorila je OŠ Zrinskih Nuštar - Područna škola Marinci, prošlogodišnji pobjednici vinkovačkog karnevala uz maskotu karnevala popularnog “Brcka”.M.Kokaj

17

maskiranih skupina sudjelovalo je na karnevalu

Možda ste propustili...

PROGRAM PREKOGRANIČNE SURADNJE INTERREG

Slatina i Szigetvar dogovorili nastavak suradnje

SUBVENCIONIRANJE PROLJETNE SJETVE

Kamata na kredite može biti i manja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana