Regija
13 JAHAČICA I JAHAČA

16. Vinkovačko pokladno jahanje
Objavljeno 4. veljače, 2018.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

VINKOVCI - Unatoč početnoj kiši, a kasnije i snijegu, uspješno je održano 16. Vinkovačko pokladno jahanje koje je okupilo ove godine 13 jahačica i jahača. Ni trenutka nije se razmišljalo o otkazivanju, nego o nastavku tradicije koju njeguje Udruga Vinkovački šokački rodovi na čelu s predsjednikom Zvonimirom Liščićem.

Ispred zgrade gradske uprave jahačice i jahače dočekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima te direktorica Turističke zajednice Vinkovaca Martina Matković.

- Hvala vam što ste unatoč ovakvom vremenu odlučili održati kontinuitet Vinkovačkog pokladnog jahanja. Pokazali ste kako je tradicija nešto što ne mogu omesti ni vremenski uvjeti koje imamo danas. Zato zahvala Vinkovačkim šokačkim rodovima i svima koji su danas došli u naš grad i sjeli na konja kako bi projahali ulicama, a hvala i svim građanima koji su ih došli podržati - rekao je gradonačelnik.

Jahačice i jahači u pratnji TS “Srce slavonsko” obišli su obitelji Milinković, Grgljanić, Stanić, Kojić, Radman i Liščić, a gostoljubivi domaćini počastili su ih slavonskim specijalitetima uz nezaobilaznu rakiju i krofne.M.K.

Možda ste propustili...

ČETIRI GODINE OD POPLAVA U CVELFERIJI

Traže odštetu za 210 stočarskih obitelji

VRIJEME NIKAKO NA RUKU POLJOPRIVREDNICIMA

Kiše premalo, zbog minusa dio vinograda u katastrofi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRED USVAJANJEM ZAKONODAVNI OKVIR ZA ISTRAŽIVANJA

Usporedno s bušenjem, kreće i korištenje geotermalne vode

2

KORISNICI ZBUNJENI I RAZOČARANI

Uzalud očekivali 250 kuna veću invalidninu

3

ĐAKOVO IZRADILO PRIJEDLOG RASPOLAGANJA

Tko duguje za državnu zemlju, neće na natječaj