Regija
OBLJETNICA

65 godina DND-a Slatina
Objavljeno 4. veljače, 2018.

Društvo Naša djeca zasigurno je najaktivnija udruga na području grada čiji se volonteri bave djecom i nastoje riješiti sve teškoće koje se javljaju u njihovu odrastanju i stasanju. Već je uhodano organizirano djelovanje s djecom predškolskog uzrasta naziva Dječji kutak Veseli sat u Slatini, Novom Senkovcu, Novoj Bukovici i Josipovu. Premda su to tjedne jednosatne aktivnosti, one su dobrodošle jer omogućavaju djeci igru i druženje s drugom djecom te privikavanje na zajedničko djelovanje, što je doprinos njihovoj socijalizaciji.

Pri slatinskim osnovnim školama djeluju dječji forumi Mladost i Osmijeh, koji se bave “ozbiljnijim” aktivnostima, kao što su propitivanje dječjih prava, sudjelovanje u osnivanju i radu Dječjega gradskog vijeća, pripremanje nastupa sa zborom Raspjevani mališani i slično. O svim tim aktivnostima bilo je riječi na godišnjoj izbornoj skupštini Društva Naša djeca.

Djelovanje udruge u protekloj godini obilježila je 65. obljetnica postojanja i dobivanje na trajno korištenje zgrade Hrvatskog telekoma, koju su uredili kao Kuću bajki, djeci ugodno mjesto za igru i boravak. DND je organizirao Festival slatinskih talenata, sudjelovao u realizaciji inicijative Grad Slatina – prijatelj djece, a uz navedene aktivnosti tu je i obilježavanje Dana grada, Dječjeg tjedna, Dana obitelji, Dana djevojčica, godišnjih doba, ali i sudjelovanje u brojnim manifestacijama koje organiziraju škole, dječji vrtići i gradska Turistička zajednica. DND je i nositelj projekta Volontiram, srce diram, koji provodi u suradnji sa slatinskim osnovnim školama, Industrijsko-obrtničkom školom i Udrugom mladih Krik, financira ga Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a vrijedan je 86.340 kuna.

Skupština je za predsjednicu i u sljedećem dvogodišnjem mandatu izabrala Snježanu Pačarić, koja će biti i likvidator. Dopredsjednica je Sanja Bošnjak, tajnica Sanela Tot, a izabran je i sedmeročlani Izvršni odbor i tročlani Nadzorni odbor. Nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, a volonterima i svima koji su pridonijeli unaprjeđivanju i razvoju udruge uručene su prigodne zahvalnice.

– Vrlo smo zadovoljni i zahvalni svima koji su nazočili skupštini, kao i podršci svih koji su zbog spriječenosti osobnog dolaska uputili riječi ohrabrenja i podrške udruzi - rekla je Pačarić zahvaljujući na ponovnom izboru za predsjednicu.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana