Regija
RASPISANO ŠEST NATJEČAJA

Za našičke udruge 1,7 milijuna kn
Objavljeno 4. veljače, 2018.

NAŠICE - Na području Našica djeluje više od sto udruga, a sve zajedno obogaćuju javni i društveni život grada. Gradonačelnik je prošli mjesec raspisao šest javnih natječaja za financiranje programa i projekata udruga. Kroz natječaje za udruge u području kulture, socijalne skrbi, športa, nacionalne zajednice i organizacije civilnog društva, u proračunu je osigurano 1.677.500 kuna.

Prvi je poziv korisnicima iz područja sporta čiji programi i projekti pridonose razvoju kapaciteta za promicanje sporta, a dijeli se ukupno 1,2 milijuna kuna. Najmanji iznos koji se može ugovoriti je 9000, a najveći 250.000 kuna. Novac je namijenjen za provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata, sportske pripreme, domaća i međunarodna natjecanja, opću i posebnu zdravstvenu zaštitu sportaša, sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, te djelovanje športskih udruga i gradske Športske zajednice. Rok za prijavu je 9. veljače, a sva potrebna dokumentacija nalazi se na internetskim stranicama Grada i Športske zajednice.

Sljedeća tri natječaja odnose se na potpore projektima i programima namijenjenima zadovoljavanju javnim potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i socijalnoj skrbi. U natječaju za financiranje programa i projekata udruga iz područja kulture dijeli se 137.500 kuna. Najmanji iznos koji se može prijaviti je 1000, a najveći 35.000 kuna. Sredstva se dijele za poticanje razvitka kulturno-umjetničkog amaterizma, te manifestacije značajne za grad Našice i njegovu kulturnu tradiciju.

Iznos od 35.000 kuna osiguran je za udruge u području tehničke kulture i njihove programe i projekte koji pridonose odgoju i obrazovanju djece i mladeži u tehničkoj kulturi. Najmanji iznos koji se može dodijeliti je 1000, a najveći 10.000 kuna.

Ukupna sredstva za zadovoljavanje javnih potreba u socijalnoj skrbi iznose 30.000 kuna, a udruge mogu prijaviti programe i projekte za humanitarno djelovanje, socijalnu i psihosocijalnu skrb o građanima, te za njihovu zaštitu zdravlja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti po pojedinom programu je 1000, a najveći 10.000 kuna. Rok za prijavu na ta tri natječaja je 19. veljače.

Krajem prošlog tjedna raspisana su još dva natječaja, i to za nacionalne zajednice te organizacije civilnog društva (udruge građana) koje su programski usmjerene na rad za opće dobro. Nacionalne zajednice mogu prijaviti programe i projekte usmjerene na očuvanje kulturne baštine, tradicije, etničkih i vjerskih obilježja za koje je osigurano 20.000 kuna. Najmanje se može dodijeliti 1000, a najviše 12.000 kuna.

Značajna sredstva, čak 255.000 kuna, predviđeno je za udruge građana čije djelatnosti nisu obuhvaćene posebnim programima javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi, športu i socijalnoj skrbi. Najmanji iznos koji se može dodijeliti iznosi 1000, a najveći 35.000 kuna. Rok za podnošenje prijedloga programa i projekata na ova dva natječaja završava 26. veljače.

Za sve natječaje, sva dokumentacija, potrebni obrasci i upute mogu se skinuti s gradskih web-stranica, ili podići u Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Grada (Trg dr. Franje Tuđmana 7). U gradskoj upravi sve udruge koje se namjeravaju javiti na bilo koji od šest raspisanih javnih natječaja mogu dobiti pomoć i savjet. S.Fridl

Prvi je poziv korisnicima iz područja sporta čiji programi i projekti pridonose promicanju sporta

Možda ste propustili...

U SAMOSTANU ČASNIH SESTARA PRESVETOG SRCA ISUSOVA

Kip Gospe Lurdske prije 25 godina stigao iz Lourdesa

U ORGANIZACIJI LIČKOG ZAVIČAJNOG DRUŠTVA "VILA VELEBITA"

Otvorena izložba slika Davora Žilića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana