Regija
BARANJSKI TURIZAM PREDSTAVLJEN U LJUBLJANI

Slovenci su u top pet posjetitelja Baranje
Objavljeno 5. veljače, 2018.

BELI MANASTIR - Na 29. međunarodnom sajmu turizma, Natour Alpe-Adria, koji je od 29. siječnja do 3. veljače zajedno sa Sajmom okusa održan u Ljubljani, predstavili su se i baranjski turistički djelatnici. Većina ih je tamo došla na poziv slovenskog ureda HTZ-a.

- Predstavljanje hrvatskog kontinenta svojevrsni nam je zadatak koji smo si postavili. Počeli smo prošle godine s Međimurjem, a sada nastavljamo s Baranjom - istaknula je Metka Bradetić, direktorica slovenskog HTZ-ovog ureda, podsjetivši kako Slovenci čine veliki postotak hrvatskih turističkih dolazaka i noćenja. Dodala je kako Slovence sve više zanima hrvatski kontinent pa nije neobično što su predstavnici Baranje bili suizlagači na ovogodišnjem sajmu.

- Slovenci su u skupini top 5 baranjskih gostiju i nadam se da će se broj povećavati iz godine u godinu - rekao je Matej Perkušić, direktor TZ-a Baranje. Za svibanj je najavio dolazak slovenskih novinara koji će boraviti na brojnim baranjskim destinacijama upravo radi povećanja broja gostiju iz Slovenije. Osim audiovizualnom prezentacijom, Baranja je predstavljena i drugim “čulima”. Udrugu vinara i vinogradara sa sjedištem u Kneževim Vinogradima predstavile su Anasztazia i Andrea Szabo, suhomesnate proizvode i baranjski čobanac posjetiteljima skuhao je Vladimir Škrobo-Bajo, vlasnik karanačke Baranjske kuće, a Viktor Tašić, voditelj kopačevskog Didinog konaka, prezentirao je njihovu ponudu. Točila su se beljska vina, a dodatni štih dali su baranjski tamburaši. Budući da su na sajmu bili i turistički predstavnici Austrije, BiH, Srbije, Mađarske i dr., uspostavljeni su novi kontakti koji će doprinijeti povećanom broju dolazaka i noćenja.I.Getto

Predstavljen i Kopački rit

Ljubljanski sajam nije mogao proći ni bez predstavnika JUPP-a Kopački rit. “Proteklih godina imamo puno posjetitelja iz Slovenije, koja nam je zanimljivo tržište”, rekla je Varja Guttert, voditeljica prodaje JUPP-a Kopački rit. Raduje ju činjenica što su štand posjetili ljudi koji su već bili u Kopačkom ritu, najavili nove dolaske i baranjski park prirode preporučili novim posjetiteljima.

Možda ste propustili...

OTVORENO KADETSKO PRVENSTVO U ŠAHU

Tina Gretić apsolutna je pobjednica turnira

VALPOVČANI ČEKAJU DESETLJEĆIMA, ČEKAT ĆE JOŠ

Most na Metlincima bez financijera

ŠKOLSKI ODBOR I RODITELJI UZ RAVNATELJICU

Izbor Šego upitan jer u natječaju nema - linka

Najčitanije iz rubrike