Regija
PRIPREMAJU PROJEKTE

Uskoro potpuno novi izgled
središta Donjeg Miholjca
Objavljeno 5. veljače, 2018.

DONJI MIHOLJAC - Gradska uprava priprema projekte kako bi središte grada u potpunosti promijenilo svoje vizure i dobilo nov, funkcionalan i moderni izgled, potvrdio nam je gradonačelnik Goran Aladić.

Otkriva da korijeni ove ideje zapravo sežu u vrijeme kada se počeo raditi projekt Kulturne baštine Prandau–Mailath, a jedna od faza bit će i obnova gradskog trga.

- Vizure trga još osmišljavaju projektanti. Ono što u ovom trenutku možemo reći kompletno bi se trebala rekonstruirati zgrada u kojoj je kino, Privredna banka i uredi. Ona će doživjeti potpunupromjenu izgleda, a ispred nje trebala bi biti fontana i cijeli trg trebao bi biti popločen - otkriva Aladić.

U idućoj fazi zamišljeno je da do kraja ove godine Grad dobije suglasnosti kako bi se moglo prići realizaciji plana zatvaranja za promet Kolodvorske ulice od semafora do autobusnog kolodvora, koja bi trebala biti pješačka zona.

Ne zavaravaju se da će to biti lak posao, jer riječ je o državnoj cesti za koju će u dogovoru s Hrvatskim cestama trebati ishoditi suglasnost da se prekategorizira u lokalnu cestu, a da se županijske ceste od Osijeka preko Vukovarske i Harambašićeve iz smjera Slatine, prekategoriziraju u državnu cestu koja mora imati spoj s prema Mađarskoj.

- Smatramo ovaj prijedlog izvedivim i više ne vidimo problem da se taj dio trga ne može zatvoriti te da Donji Miholjac konačno dobije šetnicu u Kolodvorskoj. Do sada se to nije pokretalo, međutim, budući da grad sada ima obilaznicu, ona je otvorila uvjete da konačno možemo zatvoriti i taj dio ulice i preurediti ga u šetnicu, a promet preusmjeriti na druge ceste - poručio je Aladić.L.Aničić

Možda ste propustili...

OBNAVLJAJU SE PARK I KIP SVETOG TROJSTVA

Vinkovcima nije trebao spomenik protiv kuge

RECIKLAŽNO DVORIŠTE U ŽUPANJI

U godinu dana plan je prikupiti 215 tona otpada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BUDE SE BARANJSKE TURISTIČKE DESTINACIJE

Na Cvjetnicu još jedan karanački Proljetni vašar

2

DRVOPRERAĐIVAČ SPAČVA VINKOVCI

Za modernizaciju 50 milijuna
kuna, s više trupaca zaposlili
bi 200 novih radnika

3

ZAJEDNO S KOMUNALNOM NAKNADOM

Naknadu za uređenje voda naplaćuje Grad