Osijek
NOVI PREDSJEDNIK UDRUŽENJA OBRTNIKA OSIJEK

Jurica Antunović: Ako želiš ozbiljno poslovati, otvori obrt!
Objavljeno 5. veljače, 2018.

Nakon izvanredne izborne skupštine za novog je predsjednika Udruženja obrtnika Osijek izabran Jurica Antunović. Zbog poslovnih obveza, dosadašnja predsjednica Milena Cesar podnijela je Skupštini Udruženja molbu da ju razriješi te dužnosti. Antunović, dotadašnji potpredsjednik, prihvatio je prijedlog Upravnog odbora te je na netom održanoj skupštini dobio jednoglasnu podršku.

- Osječko Udruženje obrtnika i dalje mora igrati važnu ulogu u razvijanju obrtništva. Moramo što više uključiti u svoj rad obrtnike, potaknuti ih da dođu u Udruženje kako bismo čuli s kojim se poteškoćama susreću, vidjeti na koje probleme s pozicije naše institucije možemo utjecati – kaže novi predsjednik.

Mandat mu traje do rujna (tada istječe redovito četverogodišnje mandatno razdoblje, nap.a.), a do tada Antunović smatra kako je nastup na sajmovima dobar oblik promocije i postizanja prodajnih rezultata. Ne čudi što je jedna od prvih aktivnosti, a u kojoj smo ga i zatekli, razgovor s čelništvom Osječkog sajma o uvjetima nastupa obrtnika na predstojećem Obrtničkom sajmu.

- Iako ovaj nastup naših članova s 50 posto sufinancira Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, razmotrit ćemo mogućnosti našeg udruženja za dodatnim sufinanciranjem nastupa naših članova - otkriva Antunović.

Novog je predsjednika dočekao i podatak o blagom porastu broja aktivnih obrtnika, članova Udruženja. S posljednjim ih je danom siječnja bilo 1655, što je pedeset više nego prije godinu dana.

- I osobno potičem one koji se misle ozbiljno poslovati da otvore svoj obrt. Ideja je i vidjeti kod gradske uprave kako iskoristiti kapacitete slobodnih poslovnih prostora na način da se mladim obrtnicima iziđe ususret sa što prihvatljivijim iznosom najma - otkriva svoje namjere Antunović.

On je sam obrtnik posljednjih 15 godina, kao majstor bravar bavi se proizvodnjom inoksa, kovanih i aluminijskih ograda. Uz njega su u obrtu “Antunović” zaposlena još dva djelatnika. U vođenju Udruženja, s pozicije dopredsjednika, pomoći će mu Milena Cesar i Dragutin Grabrović. D. Kuštro

IZNAJMILI DIO PROSTORA

S dolaskom novog predsjednika poklopilo se i iznajmljivanje dijela prostora u sjedništu Udruženja obrtnika, članici Elektromodul grupe. Antunović ne skriva kako je to i dobrodošla financijska injekcija za blagajnu Udruženja.

Možda ste propustili...

SAVJET MLADIH IZ PET SLAVONSKIH ŽUPANIJA

Popisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji

SKIJANJE U SLOVAČKOJ

Osječani na Tatrama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBILJEŽEN DAN MIMOZA

Zbog prevencije bolest se
otkriva u najranijoj fazi

2

UZ OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA HOLOKAUST

Tjedan bogatstva različitosti “javorovaca”

3

SAVJET MLADIH IZ PET SLAVONSKIH ŽUPANIJA

Popisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji

oglas