Osijek
U SUBOTU BEZ OZBILJNIJIH POTEŠKOĆA

Prvi snijeg ove godine,
u srijedu slijedi repriza
Objavljeno 4. veljače, 2018.

Relativno visoki dnevni iznosi temperature za ovo doba godine, primjerice u nedjelju je dnevni maksimum iznosio pet Celzijevih stupnjeva uz sunačno vrijeme, a ni subota nije bila naročito hladna, osnovni je razlog zašto se snijeg koji je u Osijeku padao prv dan vikenda ni ovaj put nije duže zadržao na tlu, odnosno na prometnicama.

U subotu ga je napadalo ne više od pet centimetra, što je Osječanima donekle otežalo uobičajenu subotnju rutinu - odlazak na tržnicu, u trgovačke centre i na prijepodnevnu kavicu. Kako za većinu nije bio radni dan, nije bilo ni većih poteškoća u odvijanju cestovnog prometa. Javni se prijevoz odvijao bez zastoja i poteškoća.

Dežurne su službe Cestinga i Unikoma odradile rutinsko uklanjanje zaostalih snježnih nanosa s glavnih prometnica. Kako nije bilo temperaturnih minusa, nije bilo ni prevelike potrebe za posipanjem soli. Snijeg se, naime, brzo otopio.

Uobičajeno, na svoje su došli najlmlađi sugrađani koji su uživali u čarima prvoga ovogodišnjega snijega sanjkajući se i praveći snjegoviće. Stariji su bili manje oduševljeni, jer su ipak morali uhvatiti lopatu u ruke.

Recimo kako se ova snježna repriza, prema prognozama, najavljuje za srijedu, 7. veljače. Mnogi građani, pak, prizivaju veće minuse, ponajviše zbog virusa i sezonskih bolesti koji su uzeli maha na netpično visokim zimskim temperaturama. D.Ku.

U srijedu bi ujutro trebalo biti 0 stupnjeva, no popet će se do 7 pa će se snijeg brzo (o)topiti

Možda ste propustili...

SLJEDEĆEG TJEDNA NASTAVLJAJU SE RADOVI NA IGRALIŠTU OŠ FRANJE KREŽME

Prvo loptobran, onda postavljanje golova

UOČI JESENSKOG UPISNOG ROKA NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Upisano samo dvije trećine brucoša, nikad više slobodnih mjesta!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas