Osijek
U SUBOTU BEZ OZBILJNIJIH POTEŠKOĆA

Prvi snijeg ove godine,
u srijedu slijedi repriza
Objavljeno 4. veljače, 2018.

Relativno visoki dnevni iznosi temperature za ovo doba godine, primjerice u nedjelju je dnevni maksimum iznosio pet Celzijevih stupnjeva uz sunačno vrijeme, a ni subota nije bila naročito hladna, osnovni je razlog zašto se snijeg koji je u Osijeku padao prv dan vikenda ni ovaj put nije duže zadržao na tlu, odnosno na prometnicama.

U subotu ga je napadalo ne više od pet centimetra, što je Osječanima donekle otežalo uobičajenu subotnju rutinu - odlazak na tržnicu, u trgovačke centre i na prijepodnevnu kavicu. Kako za većinu nije bio radni dan, nije bilo ni većih poteškoća u odvijanju cestovnog prometa. Javni se prijevoz odvijao bez zastoja i poteškoća.

Dežurne su službe Cestinga i Unikoma odradile rutinsko uklanjanje zaostalih snježnih nanosa s glavnih prometnica. Kako nije bilo temperaturnih minusa, nije bilo ni prevelike potrebe za posipanjem soli. Snijeg se, naime, brzo otopio.

Uobičajeno, na svoje su došli najlmlađi sugrađani koji su uživali u čarima prvoga ovogodišnjega snijega sanjkajući se i praveći snjegoviće. Stariji su bili manje oduševljeni, jer su ipak morali uhvatiti lopatu u ruke.

Recimo kako se ova snježna repriza, prema prognozama, najavljuje za srijedu, 7. veljače. Mnogi građani, pak, prizivaju veće minuse, ponajviše zbog virusa i sezonskih bolesti koji su uzeli maha na netpično visokim zimskim temperaturama. D.Ku.

U srijedu bi ujutro trebalo biti 0 stupnjeva, no popet će se do 7 pa će se snijeg brzo (o)topiti

Možda ste propustili...