Osijek
PLESNA GROZNICA NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Vrhunskim je plesačima svaki pokret poput riječi
Objavljeno 5. veljače, 2018.
Plesači su zadivili svojim gracioznim pokretima, energijom i prezentacijom

Plesna je groznica tresla u subotu u večernjim satima plesače i brojne gledatelje u sportskoj dvorani Jug. Dlanovi se nisu štedjeli kada su uz glazbu pratili ritam koji su im davali najbolji hrvatski plesni parovi standardnih sportskih plesova. Finalisti su na plesnom podiju pokazali kako za sportski ples u Hrvatskoj nema straha. Još jednom su plesači uz svu raskoš kostima, posebice kod plesačica, zadivili svojim gracioznim plesnim pokretima, energijom i prezentacijom plesa kao umjetnosti u kojoj je svaki pokret poput riječi. Gledatelji su u natjecanju mogli vidjeti bravure majstora plesa koji su izvodili koreografije engleskog i bečkog valcera, tanga, slowfoxa i quickstepa.

- Ponosan sam na učinjeno, iako nam je snijeg u jutarnjim satima prijetio katastrofom. Jedan od autobusa koji je krenuo u Osijek iz okolice Slunja, a trebao je prevesti suce, nije se mogao pomaknuti zbog snijega od metra! Uslijedila je naša dobro poznata improvizacija, pa su se suci i natjecatelji ipak, alternativnim prijevozom, sa zagrebačkog područja probili do Osijeka. Sve organizacijske muke prođu kada vidite tu plesnu energiju na podiju koja podiže raspoloženje i izmamljuje osmijeh gledatelja na lice - rekao je Darko Valentić, predsjednik ŠPU-a Feniks.

Za gledatelje je najzanimljivije bilo finale seniora koji su, prvi put na natjecanjima u Hrvatskoj, svoje koreografije izvodili na hrvatsku glazbu. Šteta što Mia Dimšić nije bila u subotu u dvorani Jug, jer bi vidjela kako profesionalci, uz zdušnu podršku, ali i pjevanje gledatelja, plešu na njezin hit Život nije siv. I nije siv, jer budućnost je plesa u Osijeku neupitna.

Milan BUGARIĆ
SUCI IZ “PLESA SA ZVIJEZDAMA”

Televizijski show “Ples sa zvijezdama” definitivno je pomogao popularizaciji sportskog plesa. Vidjelo se to i na predstavljanju “strogih” sudaca, od kojih su dvojica dobili ovacije ispunjenog gledališta. Riječ je o pobjednicima tog showa, simpatičnom Francuzu Nicolasu Quesnoitu i Robertu Schubertu. Obojica su i vrhunski plesni treneri i pedagozi koji svoje znanje prenose na mlade plesače od kojih su neki bili i pobjednici subotnje večeri u svojoj kategoriji.

U finalu seniora plesači su prvi put na natjecanjima u Hrvatskoj svoje koreografije izvodili na hrvatsku glazbu. Šteta što Mia Dimšić nije bila u dvorani!

Možda ste propustili...

PIONIRKA OSJEČKE INFLUENCERSKE SCENE

Kad Osijek izgleda kao francuski film

13. VEČER UDRUGE BOSANSKIH HRVATA "PRSTEN"

Zabava do jutra uz gozbu, pjesmu i ples

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI VIJEĆNICI IZGLASALI PRORAČUN

Komunalna naknada
poskupljuje čak 20%

2

TRENDOVI NA OSJEČKOM TRŽIŠTU NEKRETNINA

Malih stanova nema dovoljno, poslovni prostori nikad jeftiniji

3

OPĆINA ČEPIN SUFINANCIRA GPP KARTU NEZAPOSLENIMA

Umjesto za 700 sada do Osijeka za 100 kn

oglas