Osijek
ODRŽAN PRVI SAJAM ANTIKVITETA U ORGANIZACIJI OSJEČKOG SAJMA

Snijeg nije pokolebao najveće ljubitelje antikviteta da u subotu trguju u Tvrđi
Objavljeno 3. veljače, 2018.

Unatoč gustom snijegu koji je u subotu ujutro padao nad Osijekom, tradicionalni Sajam antikviteta, koji je protekloga vikenda prvi put priređen pod organizacijskom kapom tvrtke “Osječki sajam” te pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka, ipak je održan. Naime, dvadesetak je najhrabrijih izlagača stiglo na Trg Svetog Trojstva, a nije nedostajalo ni ljubitelja antikviteta.

Dogradonačelnica Žana Gamoš, koja je, nakon što je Glas Slavonije sredinom siječnja objavio javnosti kako zbog neisplativosti više neće biti u mogućnosti organizirati svima omiljeni Sajam antikviteta u Tvrđi, preuzela glavnu inicijativu da se ovaj brend-događaj grada Osijeka nastavi, u subotu je na Sajmu bila već oko devet sati ujutro.

– Sve je bilo postavljeno i spremno još u petak prijepodne, tako da nas je zapravo malo iznenadio samo gusti snijeg. No, s izlagačima sam popila kavicu u jednom od kafića te im zahvalila na vjernosti i na tome što smo zajedno uspjeli nastaviti ovaj događaj - naglasila je Gamoš.

Na sajmu smo ovom prilikom susreli i turiste koji su u Osijek stigli na Davis Cup, a razveselilo ih je što usput mogu posjetiti i jedan od poznatijih događaja u gradu. Prodavač antikviteta iz Virovitice priznao nam je da nije očekivao tako gust snijeg, ali ističe kako redovito dolazi jer želi sačuvati mjesto.

– Snijeg mi zapravo i nije pokvario posao jer sam razmijenio neke izloške s kolegama antikvarima. Ovakva nam događanja uvijek dobro dođu da se sretnemo, a bilo je i kupaca, jer onima koji stvarno vole antikvitete ne smeta snijeg. Inače, svake sam nedjelje u Zagrebu na Britancu, a jednom mjesečno ovdje u Osijeku jer ovaj je sajam uistinu jedan od boljih - nije štedio komplimente naš sugovornik.

Prodavači antikviteta iz Varaždina već su oko 11 sati pakirali stvari, no priznali su kako im put nije bio uzalud jer su nešto i prodali.

– Znate kako je, nekada zaradiš više, nekada manje, ali ni jednom nismo u Osijek došli uzalud - rekao nam je simpatični Varaždinac. N. Z. Eberhard

OTKAZANA POTRAGA ZA BLAGOM


Uz tradicionalni Sajam antikviteta, udruga za istraživanje povijesti Osijeka HistOS za subotu je najavila i pustolovni odgađaj, točnije Potragu za carskim blagom. No, zbog lošeg vremena ovaj događaj je otkazan,a volonteri HistOS-a ipak su poveli desetak znatiželjnika na  mini turistički obilazak Tvrđe,. Potraga za carskim blagom, koja će najboljem u potrazi osigurati i kutiju proizvoda  i bon za Osječku knedlu najavljena je za sajamsku subotu u ožujku.

Alen Vukašinović

direktor “Osječkog sajma”

DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA

Tvrtka Osječki sajam preuzela je ulogu organizatora Sajma antikviteta, uz tehničku podršku sestrinskih tvrtki Športski objekti i Tržnica. “Spremno smo dočekali subotu, a unatoč snježnim uvjetima došli su i izlagači i posjetitelji, što nam je drago. Dokaz je to prepoznate vrijednosti ovog događaja koji se ne propušta, bez obzira na vremenske uvjete”, prokomentirao je Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma. Ujedno zahvaljuje i “Glasu Slavonije” čiji su im djelatnici, kaže, razmjenom podataka i iskustava uvelike olakšali taj organizacijski debi. D.Ku.

Možda ste propustili...

USPJEH ŠAHOVSKOG KLUBA FERIT OSIJEK

Izborili se za završnicu državnog Kup natjecanja

ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana