Osijek
ODRŽAN PRVI SAJAM ANTIKVITETA U ORGANIZACIJI OSJEČKOG SAJMA

Snijeg nije pokolebao najveće ljubitelje antikviteta da u subotu trguju u Tvrđi
Objavljeno 3. veljače, 2018.

Unatoč gustom snijegu koji je u subotu ujutro padao nad Osijekom, tradicionalni Sajam antikviteta, koji je protekloga vikenda prvi put priređen pod organizacijskom kapom tvrtke “Osječki sajam” te pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka, ipak je održan. Naime, dvadesetak je najhrabrijih izlagača stiglo na Trg Svetog Trojstva, a nije nedostajalo ni ljubitelja antikviteta.

Dogradonačelnica Žana Gamoš, koja je, nakon što je Glas Slavonije sredinom siječnja objavio javnosti kako zbog neisplativosti više neće biti u mogućnosti organizirati svima omiljeni Sajam antikviteta u Tvrđi, preuzela glavnu inicijativu da se ovaj brend-događaj grada Osijeka nastavi, u subotu je na Sajmu bila već oko devet sati ujutro.

– Sve je bilo postavljeno i spremno još u petak prijepodne, tako da nas je zapravo malo iznenadio samo gusti snijeg. No, s izlagačima sam popila kavicu u jednom od kafića te im zahvalila na vjernosti i na tome što smo zajedno uspjeli nastaviti ovaj događaj - naglasila je Gamoš.

Na sajmu smo ovom prilikom susreli i turiste koji su u Osijek stigli na Davis Cup, a razveselilo ih je što usput mogu posjetiti i jedan od poznatijih događaja u gradu. Prodavač antikviteta iz Virovitice priznao nam je da nije očekivao tako gust snijeg, ali ističe kako redovito dolazi jer želi sačuvati mjesto.

– Snijeg mi zapravo i nije pokvario posao jer sam razmijenio neke izloške s kolegama antikvarima. Ovakva nam događanja uvijek dobro dođu da se sretnemo, a bilo je i kupaca, jer onima koji stvarno vole antikvitete ne smeta snijeg. Inače, svake sam nedjelje u Zagrebu na Britancu, a jednom mjesečno ovdje u Osijeku jer ovaj je sajam uistinu jedan od boljih - nije štedio komplimente naš sugovornik.

Prodavači antikviteta iz Varaždina već su oko 11 sati pakirali stvari, no priznali su kako im put nije bio uzalud jer su nešto i prodali.

– Znate kako je, nekada zaradiš više, nekada manje, ali ni jednom nismo u Osijek došli uzalud - rekao nam je simpatični Varaždinac. N. Z. Eberhard

OTKAZANA POTRAGA ZA BLAGOM


Uz tradicionalni Sajam antikviteta, udruga za istraživanje povijesti Osijeka HistOS za subotu je najavila i pustolovni odgađaj, točnije Potragu za carskim blagom. No, zbog lošeg vremena ovaj događaj je otkazan,a volonteri HistOS-a ipak su poveli desetak znatiželjnika na  mini turistički obilazak Tvrđe,. Potraga za carskim blagom, koja će najboljem u potrazi osigurati i kutiju proizvoda  i bon za Osječku knedlu najavljena je za sajamsku subotu u ožujku.

Alen Vukašinović

direktor “Osječkog sajma”

DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA

Tvrtka Osječki sajam preuzela je ulogu organizatora Sajma antikviteta, uz tehničku podršku sestrinskih tvrtki Športski objekti i Tržnica. “Spremno smo dočekali subotu, a unatoč snježnim uvjetima došli su i izlagači i posjetitelji, što nam je drago. Dokaz je to prepoznate vrijednosti ovog događaja koji se ne propušta, bez obzira na vremenske uvjete”, prokomentirao je Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma. Ujedno zahvaljuje i “Glasu Slavonije” čiji su im djelatnici, kaže, razmjenom podataka i iskustava uvelike olakšali taj organizacijski debi. D.Ku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike