Sport
PRVI DAN U GRADSKOM VRTU

Kanadski bubnjari davali ritam, za Dodiga će navijati navijači iz Čepina
Objavljeno 3. veljače, 2018.

Osijek i Slavonija ponovno su pokazali koliko vole hrvatsku reprezentaciju i tenis! Krenuo je trodnevni Davis Cup obračun između Hrvatske i Kanade, tribine na otvaranju prvog dvoboja između Borne Ćorića i Vaseka Pospisila nisu bile krcate, ali atmosfera je bila sjajna. Petak, radni dan, početak u 14 sati, nije se moglo niti očekivati da i zadnja stolica bude popunjena, no kako je meč odmicao dvorana se sve više punila. Na početku približno dvije tisuće ljudi, već na završetku trećeg seta gotovo tri. Navijači su se ponovno iskazali kao i lani protiv Španjolske, bučno se pozdravljao svaki dobar poen našeg tenisača, tribine su davale vjetar u leđa kada je trebalo, posebice nakon što je Ćorić izgubio prvi set. Bilo je pjesme i navijanja, uz ono "Ćoriću, Ćoriću", u nekoliko navrata krenulo je i "U boj, u boj". No, ni Pospisil nije ostao bez podrške. U Osijek je stiglo i 50-ak navijača Kanade kojima je na tribini "ritam" s bubnjem u ruci davao Vasekov brat Peter Pospisil. Bubnjar Pospisil i veseli Knađani na kraju su ipak zapljeskali Ćoriću, koji je donio Hrvatskoj početnu prednost. Nakon poraza svog Vaseka nisu izgledali razočarano, naprotiv, u Osijek su ionako došli navijati, ali i dobro se zabaviti.

Iz cijele Hrvatske

Okupilo se u Gradskom vrtu doista raznoliko društvo iz svih krajeva Hrvatske. Naravno, najviše iz Slavonije i Baranje, od Slavonskog Broda preko Našica i Đakova do Vinkovaca i Vukovara. Zastave je istaknula i manja skupina iz Zadra, Gospića, Knina, Zagreba... U svečanoj loži svoje su mjesto zauzeli predsjednik HTS-a Franjo Luković, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša sa svojom mlađahnom djevojkom, inače Osječankom Bojanom Maglaić, bila je tu i državna tajnica za sport Janica Kostelić, Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, guverner Narodne banke Hrvatske Boris Vujčić gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, ali i nekadašnji prvi čovjek grada Krešimir Bubalo sa suprugom, roditelji Donne Vekić, Brankica i Igor, vaterpolska legenda Dubravko Šimenc... Kako je ovo važan sportski događaj pokazao je i dolazak osebujnog Gorana Đereka poznatijeg kao “Ante Ustaša”, za kojeg nikad ne znaš odakle će "izniknuti". Petak je označio početak još jedne lijepe teniske priče u Osijeku, no nije sve bilo idealno. Tri reda na zapadnoj tribini zjapilo je prazno, a navodno su te stolice bile namijenjene sponzorima. Zaslužili su sponzori ulaznice, daleko od toga, ali je red da ih se i iskoristi. Jer ima onih koji su željeli doći pogledati tenisače Hrvatske i Knade, ali nisu više mogli.

Čepin, Međugorje – Ivan Dodig

Danas će sigurno veliku potporu s tribina Gradskog vrta imati hrvatski specijalist za parove Ivan Dodig. Iz Međugorja su stigli otac i stric, a svoje mjesto na tribinama će zauzeti i mnogobrojna rodbina iz Čepina. Dodigu u Čepinu živi tetka, očeva sestra, a Dugandžići i Barišići još su sredinom tjedna u Gradskom vrtu istaknuli transparent na kojem piše - Čepin, Međugorje, Ivan Dodig.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike