Sport
VIKTOR GALOVIĆ:

Shapovalov je igrač za svjetski vrh
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Viktor Galović nije uspio iznenaditi prvog kanadskog igrača i jednog od najtalentiranijih igrača na Touru Denisa Shapovalova. Momak iz Nove Gradiške s adresom stanovanja u Italiji, debi u reprezentaciji Hrvatske imao je lani protiv Kolumbije. Nastup u Bogoti bio je uspješan, Galović je upisao pobjedu, ali u trenutku kada je pobjednik već bio odlučen. U Osijeku je pak igrao "živi meč", želja je bila odvesti Hrvatsku do velikih 2:0. Nije uspio. Nije igrao Galović loš tenis, ali talentirani 18-godišnjak iz Kanade u prva je dva seta po jednom uzeo servis hrvatskom tenisaču, dok je u trećoj dionici bio još uvjerljiviji za lakih 3:0 u setovima i ukupnih 1:1 nakon petka.

- Shapovalov je igrao stvarno dobro, on je definitivno igrač za svjetski vrh i bit ću iznenađen ako ne dođe među prvih pet ili deset - komentirao je Galović mladog suparnika.

Kanađani nisu skrivali zadovoljstvo, iako na zemlji, koja im nije omiljena podloga, nisu očekivali mnogo, petak su završili s 1:1 i to im je dalo krila. Krajan ih je razveselio neuvrštavanjem Čilića u sastav, gosti su iskoristi taj dar i prvi dan završili s 1:1.

- Ova pobjeda daje nam nadu da u nastavku vikenda možemo prirediti iznenađenje. Odlično smo trenirali, dobro se prilagodili na ovu zemlju i vjerujem da možemo upisati još koju pobjedu - optimističan je kanadski izbornik Frank Dancević. Ivana LIOVIĆ

parovi

DANAS BI NA TEREN TREBALI IZIĆI ĆILIĆ I DODIG

1:0

Nakon dva sata i 20 minuta igre Borna Ćorić pobijedio je Pospisila sa 3:6, 6:2, 6:3, 6:2. Borna je u prvom setu odigrao slabiji servis-gem, nekoliko loših poena i na kraju dvostruka servis pogreška bilo je dovoljno za Pospisilov break. Dobio je Kanađanin prvi set, ali u nastavku susreta više nije imao izgleda. Borna je uhvario ritam na osječkoj zemlji, počeo je igrati sve bolje, udarci su bili precizni i Pospisil je sve teže parirao.

1:1

Denis Shapovalov je jedan od najtalentiranijih igrača na Touru, ali zemlja nije njegova omiljena podloga. No, ova osječka je malo brža. U susretu s Viktorom Galovićem nije bilo neizvjesnosti. Kanađaninu je u prva dva seta po jednom napravio break, u trećoj dionici otišao je do 5:2 i servirao za meč. Galović je uspio otići do 0:40, no nije uspio oduzeti suparniku servis i malo produžiti meč. Završilo je 6:4, 6:4, 6:2 za Shapovalova.

Hrvatski izbornik Željko Krajan nije dao jasan odgovor hoće li Čilić danas igrati u parovima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike