Sport
DAVIS CUP: HRVATSKA - KANADA 1:1

Borna Ćorić: Publika me podigla, a Čilić mi je dao savjet za Pospisila
Objavljeno 3. veljače, 2018.

Nakon prvoga dana susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cup između tenisača Hrvatske i Kanade rezultat je izjednačen - 1:1.

Borna Ćorić na otvaranju je pobijedio Vaseka Pospisila sa 3:6, 6:2, 6:3, 6:2, dok je Viktor Galović izgubio od Denisa Shapovalova sa 6:4, 6:4, 6:2.

Čilićev savjet

Odluka sa ždrijeba u četvrtak nije vrijedila dan kasnije. Iako je nominirao Petera Polanskyog, koji je u Osijek došao s lakšom ozljedom lakta, kanadski izbornik Frank Dančević odlučio se na zamjenu. Polansky je ostao na klupi, a Pospisil je set i pol vrlo ozbiljno prijetio drugom hrvatskom reketu.

- Dobro sam se osjećao od početka meča, ali on je odlično servirao, jedan moj loš gem i ode set. U početku sam se i malo klizao na terenu, trebalo je vremena da se naviknem na podlogu. A i znao sam da on ne može cijeli meč igrati u tako visokom ritmu - kazao je Ćorić, kojega nije poremetila izmjena suparnika u posljednji trenutak.

- Oko podneva saznao sam da ću igrati s Pospisilom i nije da me to nešto poremetilo. Pogledao sam nekoliko kratkih snimaka, pričao s onim koga cijenim, čije mišljenje i savjete poštivam, s Marinom Čilićem koji mi je rekao neke stvari o njemu i to je bila jedina priprema za meč - dodao je Zagrepčanin koji je nakon lošijeg prvog seta preuzeo kontrolu nad mečom.

Pospisil se brzo umorio. Nakon prve dionice više nije mogao pružati pravi otpor raspoloženom Ćoriću.

- Bilo je dobro, prva dva seta su bila naporna, ali ostalo je još dosta svježine za nedjelju.

Ćorić lani nije igrao Davis Cup, nesuglasice s izbornikom Krajanom riješene su. U petak je uživao u osječkoj publici.

- Publika je bila odlična za petak, za radni dan, stvarno jako dobro. Publika je pomogla, posebice na početku drugog seta kada sam umalo izgubio servis. Dignuli su me... Teren je dobar, ali malo brz, ne žalim se, jer meni to zapravo i odgovara, rekao je Ćorić.

parovi

DANAS BI NA TEREN TREBALI IZIĆI ĆILIĆ I DODIG

1:0

Nakon dva sata i 20 minuta igre Borna Ćorić pobijedio je Pospisila sa 3:6, 6:2, 6:3, 6:2. Borna je u prvom setu odigrao slabiji servis-gem, nekoliko loših poena i na kraju dvostruka servis pogreška bilo je dovoljno za Pospisilov break. Dobio je Kanađanin prvi set, ali u nastavku susreta više nije imao izgleda. Borna je uhvario ritam na osječkoj zemlji, počeo je igrati sve bolje, udarci su bili precizni i Pospisil je sve teže parirao.

1:1

Denis Shapovalov je jedan od najtalentiranijih igrača na Touru, ali zemlja nije njegova omiljena podloga. No, ova osječka je malo brža. U susretu s Viktorom Galovićem nije bilo neizvjesnosti. Kanađaninu je u prva dva seta po jednom napravio break, u trećoj dionici otišao je do 5:2 i servirao za meč. Galović je uspio otići do 0:40, no nije uspio oduzeti suparniku servis i malo produžiti meč. Završilo je 6:4, 6:4, 6:2 za Shapovalova.

Hrvatski izbornik Željko Krajan nije dao jasan odgovor hoće li Čilić danas igrati u parovima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike