Sport
SEHA GAZPROM LIGA

Matjaž Brumen pojačao NEXE
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Ni tjedan dana nakon završetka Europskog prvenstva, službena natjecanja nastavljaju rukometaši NEXE-a. Veljača će im donijeti čak sedam utakmica, a zanimljiv mjesec otvaraju u Velenju. U sklopu Gazprom SEHA lige gostuju kod Gorenja, čiju momčad s klupe vodi bivši hrvatski izbornik Željko Babić.

Tijekom stanke Našičani su odigrali pet pripremnih susreta, a dogodile su se i neke promjene. Momčad je napustio Ivan Sršen, koji je do kraja sezone posuđen Pick Szegedu. Kako smo doznali iz NEXE-a, radi se o “aranžmanu” iz kojeg je prihodio i Sršen, ali i klub. Do kraja prijelaznog roka pokušala se pronaći zamjena za ovog vrlo dobrog desnog vanjskog. Vodstvo NEXE-a pregovaralo je čak i s Denisom Buntićem te svojim bivšim članom Canom Celebijem. Buntić navodno nije bio zadovoljan ponudom, dok se Celebi iz obiteljskih razloga vratio u Tursku te će sljedeće polusezone igrati u Goztepeu. Nisu Našičani pronašli kvalitetnog desnog vanjskog, ali će odlazak Sršena pokušati pokriti kvalitetnim ljevakom. NEXE-u je naime pristupio iskusni bivši slovenski reprezentativac Matjaž Brumen. Desno krilo posljednjih je godinu i pol dana proveo upravo u današnjem suparniku “gromova”. Brumen će debitirati u srijedu, kada Našičani igraju kup-susret s riječkim Zametom. Prvoj momčadi priključen je i mladi Dinko Baričević, također desnokrilni igrač iz našičke druge momčadi. Tako će “desne” pozicije biti pokrivene Markom Buvinićem, koji je i u prvom dijelu sezone više minuta odigrao kao desni vanjski negoli desno krilo, a prigoda je ovo i za Bornu Manci Mičevića. Na desnom krilu bit će iskusni Zrnić i Brumen te mladi Baričević.

Inače, u prvom susretu u Našicama NEXE i Gorenje odigrali su neriješeno (24:24). Danas u velenjskoj Rdečoj dvorani neće biti Marka Mrđenovića zbog ozljede.

- On nam je važan igrač za obranu. Gorenje je baš kvalitetno u tom segmentu igre, sve redom su “teškaši”, a s odličnim vratarom razvijaju i kontru i puno pogodaka postižu iz tranzicije. Zato se moramo brzo vraćati u obranu, imati ozbiljan pristup od početka i odigrati agresivnu obranu. Samo tako možemo parirati NEXE-u - rekao je Hrvoje Horvat, koji je proteklih više od mjesec dana proveo u stožeru hrvatske reprezentacije, a za to je vrijeme s našičkom momčadi radio Franjo Lelić. K.Lacković/S.Sobodić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana