Sport
ZVONIMIR ŠUBARIĆ

Očekujem još bolje obrane negoli jesenas
Objavljeno 3. veljače, 2018.

U jesenskom dijelu sezone jedna od važnijih karika u momčadi Cibalije bio je vratar Zvonimir Šubarić, koji je svojim obranama pridonio da njegova momčad na kraju ipak na zadovoljavajući način okonča polusezonu. Nakon ozljede Ivana Brkića zauzeo je poziciju prvog vratara i nije ju ispuštao do kraja jesenskog dijela. Drugi dio pripremnog razdoblja on je sa svojim suigračima odradio u Medulinu, gdje su po mnogim izvještajima imali odlične uvjete u svakom pogledu.

- Iskreno, ne mogu naći ni jedne zamjerke. Zaista smo imali odlične uvjete od smještaja u hotelu, odlične terene, a i prehrana je bila vrhunska. Vjerojatno je to zadovoljstvo utjecalo na rad svih igrača, a mogu reći da smo ove pripreme odradili doista odlično. Mislim da smo se jako dobro fizički pripremili, a mišljenja sam da smo i pripremne utakmice odigrali jako dobro.

Prije početka pripremnog razdoblja vratari su dobili novog trenera. Sada s njima radi Ivica Miše.

- Mogu reći da je novi trener odlično radio s nama i da smo se svi pripremili jako dobro. Po svemu što je do sada pokazao odličan je trener i užitak je raditi s njim. Uvjeren sam da će nas jako dobro pripremiti do starta proljetnog dijela sezone.

U pripremama za nadolazeći proljetni dio sezone Šubarić je u Medulinu imao na treninzima društvo još trojice vratara. Rekonvalescenta Ivana Brkića, mladog Filipa Stariča i Hrvoja Čubića. Dvojac Brkić i Čubić najvjerojatnije će mu biti najveća konkurencija tijekom proljetnog dijela sezone.

- Radi se o odličnim vratarima i Cibalia je sigurna što se vratara tiče. Sva trojica smo radili odlično i sva trojica željno očekujemo početak proljetnog dijela sezone i s nestrpljenjem čekamo da vidimo za koga se odlučio trener da bude u početnoj postavi. Vjerujte, koga god izabere, trener neće pogriješiti, jer smo sva trojica odlično pripremljeni.

Za nešto više od tjedan dana u Vinkovce stiže Hajduk u prvom kolu nastavka sezone. Baš protiv Hajduka na vratima Cibalije će trebati biti vratar koji će uspješno rješavati sve propuste obrane, jer protiv Splićana nikada nije lako igrati. U prošlom susretu koji je Cibalia odigrala protiv Hajduka u Vinkovcima iz trećeg kola na vratima je bio Brkić, a zbog zasluga iz jesenskog dijela ovaj put bi lako to mogao biti Šubarić.

- Vidjet ćemo za koga će se trener odlučiti. Ako to budem ja, onda mogu reći da spreman dočekujem taj susret. Zaista sam se fizički, a i psihički pripremio odlično i bez imalo pretjerivanja od sebe očekujem još bolje obrane nego one jesenas. Zaista se tako dobro osjećam - samouvjereno je zaključio Zvonimir Šubarić. A. Grgić

“GENERALKA” S ORAŠJEM

Danas s početkom u 15 sati nogometaši Cibalije igraju “generalku” uoči nastavka sezone. Suparnik će im biti momčad Orašja iz Bosne i Hercegovine. Hoće li u tom susretu trener Mladen Bartolović otkriti karte i započeti susret s istom momčadi koju će suprostaviti Hajduku u prvom proljetnom kolu?