Sport
TAEKWONDO

Dominik i Marko u borbi za Tunis
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Taekwondo Div bio je domaćin turnira “Knin open 2018”, koji je ujedno bio i prvi izborni turnir za juniorsku reprezentaciju Hrvatske za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Tunisu. Na turniru je nastupilo 383 natjecatelja iz 58 klubova.

Taekwondo klub Osijek nastupio je s pet boraca.

U konkurenciji kadeta nastupio je Filip Zahirović (-45kg) koji je u borbi za medalju pobijedio Lovru Stubičara iz zagrebačkog Susedgrad Sokola 14:4, da bi u borbi za finale izgubio od Leona Dukanovića iz zagrebačkog Elitea, kasnijim pobjednikom turnira, i tako se morao zadovoljiti broncom. Kod juniorki Mateja Šuvak (-55kg) ostala je na korak do medalje nakon što je poražena od Anamarije Žalac iz Gacke “zlatnim bodom”. U konkurenciji juniora Denis Bakunić (-68kg) u ujednačenoj borbi za medalju izgubio je od Patrika Pavlekovića iz zagrebačkog Iona, koji je kasnije postao pobjednik turnira, sa 17:14 u zadnjim trenutcima borbe. Isti put imao je i njegov klupski kolega u težoj kategoriji Matej Volarević (-78kg) koji u borbi za medalju gubi od Ivana Diega Ćosića iz zagrebačke Dubrave. U kategoriji do 48kg Marko Šimon u polufinalu pobjeđuje Karla Martinčevića iz zagrebačkog Kondora 8:4, a u finalu ga dočekuje brončani s prošlogodišnjeg juniorskog Europskog prvenstva, predstavnik domaćina Josip Teskera koji se pokazao kao tvrd orah i Marko se na kraju morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom i prvim reprezentativnim bodovima.

Svoja tri predstavnika imao je i vinkovački Sajnami, a osvojili su dva odličja. U konkurenciji juniora do 55 kg do srebrnog odličja i bodova za reprezentaciju stigao je Dominik Greifenstein, dok se Fran Čopčić u kategoriji juniora do 59 kg plasirao na peto mjesto. Kod kadeta do 53 kg zlatom se nakon tri uvjerljive pobjede okitio Patrik Sučić.

Najčitanije iz rubrike