Crna kronika
NESREĆA ZBOG SNIJEGA KOD KARLOVCA

Autobus sletio u kanal, ozlijeđeno petero djece
Objavljeno 3. veljače, 2018.
Ozljede su zadobili i vozač, te 65-godišnjakinja koja je zadržana u bolnici

U slijetanju autobusa redovitog karlovačkog javnog prijevoza u petak je ozlijeđeno sedam osoba, od kojih petero djece. Prema informacijama iz karlovačke Opće bolnice, srećom, nitko nije u životnoj opasnosti.

Slijetanje autobusa tvrtke Autotransport dogodilo se u naselju Šumbaru, u 13.30 sati. Promet je bio u prekidu do 14.55, od kada se odvija izmjeničnim propuštanjem jednom trakom, zbog sigurnosti obavljanja očevida. Dežurni policajac u Centru 192 rekao je da će se uzrok utvrđivati očevidom, možda i naknadnim vještačenjima, ali da je neupitno da je do slijetanja došlo u okolnostima mokrog i skliskog kolnika zbog snijega koji pada.

Od ravnatelja karlovačke Opće bolnice Ervina Jančića doznaje se da je sedmero pacijenata zatražilo pomoć, odnosno petero djece, jedna putnica i vozač. Nakon pregleda ozljede putnice u dobi od 65 godina okarakterizirane su kao teže, pa je hospitalizirana, a od petero djece dvoje je zadržano na promatranju i nisu u teškom stanju, kazao je Jančić.

Neslužbeno se doznaje da je vozač, koji je pod velikim stresom, nakon nesreće ozlijeđenim putnicima pomogao do dolaska kola Hitne pomoći.

Zahladnjenje je zahvatilo u petak sjevernu i središnju Hrvatsku, te Liku i Gorski kotar. U prijepodnevnim satima počeo je padati gusti snijeg koji se vrlo brzo počeo hvatati za kolnik pa su na cestu morale izići ralice. Zbog prometne nesreće kod Karlovca, te još nekoliko slijetanja s kolnika kod Siska i na Baniji, a zbog prognoze da će snježnih padalina biti i u subotu, iz Hrvatskog autokluba apeliraju na vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti. Upozorava se i na mogućnost poledice, posebice na mostovima i nadvožnjacima.H

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana