Novosti
BIVŠI MINISTAR PRAVOSUĐA

Hrvatski ribari dobili slovenskog odvjetnika
Objavljeno 3. veljače, 2018.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u četvrtak je u Umagu održao sastanak s tridesetak uglavnom savudrijskih ribara kojima je osigurana pravna pomoć i do ponedjeljka će odvjetnički ured iz Ljubljane u ime ribara podnijeti žalbe na kazne koje su do sada dobili, a najavio je i da će Hrvatska otvoriti i ustavno-pravni postupak vezan uz dio odluke kojom im se prijeti prelaskom preko granice.

"Mi smo konkretno razgovarali o svemu. Postoje određeni prekršajni nalozi u odnosu na određeni broj ribara u Savudriji kojima smo sukladno našim obećanjima osigurali pravnu pomoć. Prvi važni korak koji moramo napraviti jest podnošenje žalbi na te prekršajne naloge", rekao je ministar Bošnjaković nakon sastanka koji je trajao nepunih sat vremena. Dodao je da je ribarima ponuđen ljubljanski odvjetnik Miha Kozinc. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšem ministru pravosuđa Republike Slovenije.

U međuvremenu su i slovenski ribari kojima je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo prekršajne prijave zbog prelaska crte razgraničenja u Savudrijskoj vali angažirali hrvatskog odvjetnika. Njihov odvjetnik Ivica Senjak za tportal je otkrio strategiju prema kojoj će, čini se, izbjegavati raspravu o morskoj granici dviju država i koncentrirati se na individualnu odgovornost svakog ribara posebno.V.T./H

Možda ste propustili...

U HRVATSKOJ JE 112.830 OBITELJI S TROJE ILI VIŠE DJECE

“Dječji doplatak treba biti ulaganje u budućnost”

MINISTAR PRAVOSUĐA BIH:

Odbijeno izručenje Zdravka Mamića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana