Osijek
OBJAVLJEN PLAN UPISA U OSNOVNE ŠKOLE ZA 2018./2019.

Od ponedjeljka, 5. veljače kreću predupisi za prvašiće
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Ured državne uprave ovih je dana i službeno objavio Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za sljedeću 2018./2019. školsku godinu. Naime, sljedeće školske godine u prvi se razred po zakonskoj obvezi moraju upisati sva djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2011. do 31. ožujka 2012. godine. Roditelj djeteta koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, može Uredu državne uprave podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole najkasnije do 31. ožujka. Sva djeca prije redovitog ili prijevremenog upisa u prvi razred moraju proći pregled psihofizičkog stanja djeteta koji obavlja Stručno povjerenstvo škole u koju se dijete želi upisati. Učenici se u prvi razred upisuju prema upisnom području. Osnovne škole obavit će pretprijave svojih školskih obveznika i na svojim oglasnim pločama i mrežnim stranicama navesti popis ulica koje pripadaju njihovu upisnom području te raspored pregleda djece. Pretprijave u svim osnovnim školama zaprimaju se od ponedjeljka, 5. do petka, 16. veljače u uredovno vrijeme tajništva škole. Prijave za liječnički pregled zaprimaju se od 1. do 31. ožujka u zdravstvenoj ustanovi prema rasporedu koji će Stručno povjerenstvo škole dogovoriti s nadležnim liječnikom opće medicine.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece mora završiti najkasnije do 15. lipnja, a upisi djece u sve osnovne škole na području županije obavljat će se 11. i 12. lipnja (ponedjeljak i utorak) od 8 do 12 i od 16 do 19 sati. Roditelj ili skrbnik na upis mora ponijeti osobnu iskaznicu ili potvrdu o mjestu prebivališta, ali ne mora donositi rodni list i domovnicu djeteta, već će te dokumente škola sama osigurati.

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje oštećeno i ima višestruke teškoće, a čiji su roditelji stekli status njegovatelja, odnosno dijete koje je steklo pravo na skrb izvan obitelji radi ospobljavanja za samozbrinjavanje u domu socijalne skrbi ili pravo na njegu i pomoć u kući. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred podnosi se Uredu državne uprave. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

ŽUPANIJA NAGRADILA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Selma Đurić otvorit će
pansion za kućne ljubimce

oglas