Osijek
NASTAVLJA SE SURADNJA U ORGANIZACIJI KULTNE MANIFESTACIJE

Glas će i dalje pridonositi
uspjehu Sajma antikviteta
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Kada je Glas Slavonije polovinom siječnja objavio javnosti kako zbog neisplativosti više neće biti u mogućnosti organizirati svima omiljeni Sajam antikviteta u Tvrđi, Grad Osijek odlučio je nastaviti ovu gospodarsku, kulturnu i zabavnu manifestaciju koja je i izvan Slavonije postala osječki brend. No, to ne znači da Glas Slavonije neće nastaviti pomagati u organizaciji ovoga događaja kako bi novi organizator što brže i uspješnije ušao u posao s izlagačima i nastavio kreirati prepoznatljiv sajamski program zbog kojeg prve subote u mjesecu svi putevi vode na Trg Svetog Trojstva.

- Zahvaljujemo svim izlagačima na dosadašnjoj plodonosnoj suradnji, ali prije svega želimo zahvaliti osječkoj Turističkoj zajednici, kao i samom Gradu Osijeku koji je imao razumijevanja i volje za nastavkom organizacije ove naše hvalevrijedne inicijative - rekao je Ivan Šimić, predsjednik Uprave Glasa Slavonije d.d.

Svi smo na istoj strani, zaključio je Šimić, s kojim se složila Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika, naglašavajući kako je Sajam antikviteta “Sajam svih nas”. Gamoš je tako istaknula kako je Glas Slavonije doista kroz posljednjih deset godina organizacije Sajma antikviteta napravio izvrstan posao u brendiranju i privlačenju sugrađana bogatim sadržajem, dok će operativnom podrškom zacijelo i idućih mjeseci pomoći u dodatnom razvoju omiljenog sajma u osječkoj Tvrđi.

- Sajam antikviteta vole svi koji vole Osijek, stoga osobno jamčim kako će u subotu (3. veljače) svi stari izlagači biti na svojim mjestima pa brojni posjetitelji neće “niti osjetiti” da se nešto promijenilo u organizaciji - sa zadovoljstvom je naglasila Gamoš.

Dodala je kako će cijena zakupa štandova od sada biti 50 kuna, dok će se u budućnosti, u komunikaciji s izlagačima, poraditi i na obogaćivanju sadržaja sajamske manifestacije.

Upravo je na nešto bogatiji sadržaj već ove subote ukazao i Saša Uranjek, direktor osječke Turističke zajednice grada Osijeka, jer će u suradnji s Udrugom za istraživanje i prezentiranje povijesti Osijeka “HistOS”, biti organizirana “Potraga za blagom”, koja će kroz upoznavanje kulturne povijesti i arhitekture stare Tvrđe zainteresiranim posjetiteljima ponuditi i potragu za izgubljenom škrinjom. Uranjek je na kraju podsjetio kako je upravo na inicijativu Glasa Slavonije svake subote turistički fijaker vozio brojne posjetitelje, a aktivirana je i stara gradska straža koja je uistinu upotpunila povijesni kontekst Sajma antikviteta. M. Mandić

Gamoš ističe kako je Glas Slavonije Sajmom antikviteta napravio izvrstan posao u brendiranju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
oglas