Osijek
URED DRŽAVNE UPRAVE

Prvi susret slavonskih predstojnika
Objavljeno 3. veljače, 2018.

Na poziv Kate Kovačević, predstojnice Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, jučer je u Osijeku održan prvi, radni sastanak predstojnika UDU-a slavonskih županija. Nazočili su mu Sanja Bošnjak, predstojnica UDU u Virovitičko-podravskoj, Olivera Baričević, predstojnica UDU u Požeško-slavonskoj, Mario Banožić, predstojnik UDU u Vukovarsko-srijemskoj i Petar Antunović, predstojnik UDU u Brodsko-posavskoj županiji.

Tema sastanka bila je upoznavanje s politikom i projektima Vlade RH, učinkovito vođenje UDU-a od novoizabranih predstojnika (svi petoro su prvi put imenovani na tu dužnost, nap.a.) i pri tome slijediti ciljeve i planove svih resornih ministarstava, poglavito Ministarstva uprave.

- Cilj nam je stvoriti modernu i učinkovitu državnu upravu u županijama, na usluzi ponajprije građanima, a onda i jedinicima loklane i područne samouprave i svim njihovim ustanovama. Ministar Kuščević, u programu ministarstva, postavio je četiri ključna cilja - digitalizacija, decentralizacija, racionalizacija te učinkovitost i kvaliteta javne uprave. Pred nama je odgovoran zadatak i usmjeravanje rada svojih ureda u tom smjeru uz ponuđene alate resornog kao i ostalih ministarstava, složni su, u zajedničkoj izjavi nakon sastanka, slavonski predstojnici.

Domaćin idućeg susreta, dogovoreno je, bit će Sanja Bošnjak u Virovitici. D.Kuštro

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DAN I NOĆ NA AKADEMIJI”

Akademija otvara svoja vrata svima

ROBOTIČKI KLUB OSIJEK I OŠ JOSIPOVAC

Odlaze na svjetsko MakeX natjecanje

RADOVI U DRAVSKOJ I VELIČANSKOJ ULICI

Novi rasvjetni stupovi i žarulje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI VIJEĆNICI IZGLASALI PRORAČUN

Komunalna naknada
poskupljuje čak 20%

2

TRENDOVI NA OSJEČKOM TRŽIŠTU NEKRETNINA

Malih stanova nema dovoljno, poslovni prostori nikad jeftiniji

3

OPĆINA ČEPIN SUFINANCIRA GPP KARTU NEZAPOSLENIMA

Umjesto za 700 sada do Osijeka za 100 kn

oglas