Regija
ŠTEDLJIVE ŽARULJE

Nova rasvjeta u pet najvećih đakovačkih ulica
Objavljeno 3. veljače, 2018.

ĐAKOVO - Grad Đakovo krajem prošle godine raspisao je poziv za izmjenu 172 svjetiljke u pet najvećih gradskih ulica, a u ponedjeljak, najavljuje zamjenik gradonačelnika Antun Galić, počinje izmjena u najvećim i najprometnijim gradskim ulicama.

- Radi se o ulicama Nikole Tesle, Vladimira Nazora, Frankopanskoj, Eugena Kvaternika i Petra Preradovića. Bit će zamijenjene lampe koje su do sada imale potrošnju 600 i 250 wata. Ovom izmjenom svjetiljki sve ćemo svesti na 61 vat. Investicija je vrijedna 333.000 kuna s PDV-om. Ona će se već za godinu dana na uštedi električne energije vratiti - kaže Galić.

- Ono što je još važno reći je da te svjetiljke imaju jamstvo na devet godina, a radi ih tvrtka Detas, Sveta Nedjelja, koja ima pogon u Pakracu i riječ je o hrvatskom proizviđaču. Kako sam rekao, radovi započinju u ponedjeljak, a rok za dovršetak radova je 20 dana po ugovoru - dodaje Galić. Napominje kako će i dalje kontinuirano raditi na zamjeni velikih potrošača, lampi, na postojećoj rasvjeti u gradu, a dobre vijesti donosi i stanovnicima prigradskih naselja, osobito Kuševčanima.

- Krenut ćemo uskoro s raspisivanjem natječaja za izgradnju rasvjete prve faze u Kuševcu i Širokom Polju, sve potrebne predradnje su obavljene - ističe Galić. Kaže i kako Grad ima projektnu dokumentaciju za kompletna prigradska naselja Budrovce, Široko Polje i Kuševac.M.Muškić

Najčitanije iz rubrike