Regija
U VODSTVU I SLAVONAC

Tokić potpredsjednik Vojno-kulinarske udruge
Objavljeno 3. veljače, 2018.

VUKA - Vojno-kulinarska udruga Republike Hrvatske / Croatia Military Cook Asociates osnovana je krajem siječnja u Varaždinu, a u njezinu vodstvu našao se i Slavonac iz Vuke, Miroslav Tokić, ili kako ga prijatelji od milja zovu Tokan. Udrugu su osnovali hrvatski branitelji, bivši pripadnici 7. gardijske brigade Puma, jedinstvena je u Hrvatskoj, a njezin je cilj, kako kaže Miroslav Tokić, promocija tradicionalnog hrvatskog vojnog kulinarstva.

- U njezino djelovanje uključit ćemo hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Kako to već obično biva, ideja jednog čovjeka nezanemarivog zaraznog entuzijazma urodila je osnivanjem prve takve udruge u Hrvatskoj - dodaje Tokić.

Inače, za predsjednika je izabran Zoran Ivić, Miroslav Tokić je zamjenik predsjednika, a Božena Šimek Šuplika tajnica. Izabran je nadzorni odbor, časni sud, birani su i članovi upravnog odbora, ali i mentori. Među njima je Erich Glavica, masterchef koji je postigao sve što se u svjetskim razmjerima u kulinarstvu može postići. Dobitnik je i priznanja World Association of Chefs Societies, on je naime prvi u Hrvatskoj postao svjetski certificirani masterchef. Uz njega, tu je i Ivana Grudenić. M.M.

Možda ste propustili...

RODITELJSKI SASTANAK KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Područna škola ipak neće biti ukinuta

VILJEVO U OVOJ GODINI POSTAJE VELIKO GRADILIŠTE

Završava se dom, gradi se vrtić…

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana