Regija
TEHNIČKA ŠKOLA

Dobili Best in English i Best in Deutsch certifikate
Objavljeno 3. veljače, 2018.

VINKOVCI - U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića održala se svečana podjela Best in English i Best in Deutsch certifikata i zahvalnica učenicima i nastavnicama Tehničke, Drvodjelske tehničke te Zdravstvene i veterinarske škole dr. A. Štampara.

Best in English i Best in Deutsch natjecanja u studenome prošle godine na europskoj razini organizirale su češke agencije Institute for Competencies Development i Chech-us agency. Na natjecanju iz engleskog jezika tako je sudjelovalo čak 750 škola iz 29 država, odnosno 17.612 učenika. Dok je na natjecanju iz njemačkog jezika sudjelovalo 220 škola iz sedam država s ukupno 3003 učenika.

Tako je Tehnička škola na natjecanju iz engleskog s 45 učenika sudionika zauzela 24. mjesto na razini Hrvatske, te 103. mjesto na svjetskoj razini. Najbolji učenik je maturant Bruno Očevčić s 233. mjestom na razini Hrvatske, te 1162. mjestom u Europi.

Iz njemačkog jezika sudjelovalo je 16 učenika, Tehnička škola je na 162. mjestu, a najbolja učenica bila je Ana Domac s 1080. mjestom.

Zdravstvena i veterinarska škola sa 16 natjecatelja u Hrvatskoj je na 76. mjestu, a u ukupnom poretku na 465. mjestu. Najbolja je učenica trećeg razreda Karolina Vukšić, koja je 601. u Hrvatskoj, a 3219. u Europi.

Drvodjelsko tehnička škola sudjelovala je s 12 učenika. U Hrvatskoj su 87., a u ukupnom poretku na 683. mjestu Najbolji učenik je maturant Matija Bijelić, koji je 1115. u Hrvatskoj, a 6407. u Europi.

Profesorica Iva Kušek iz zagrebačkog BHV educationa zahvalnice je uručila ravnateljima, mentoricama, te najboljim učenicima iz svake škole. Nakon toga prezentirala je učenicima mogućnosti razmjene te studiranja i prakse u inozemstvu.

Natjecanja u školama organizirale su i provele nastavnice Tihana Mudrovčić, Mirela Dobutović, Katarina Josić i Josipa Barić iz Tehničke škole, Stephanie-Kate Lukač i Anđela Lozančić iz Zdravstvene i veterinarske, te Jelena Škurla iz Drvodjelske tehničke škole.M.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike