Regija
KAMPANJA ZA UDOMLJAVANJE PASA

Građanima 2000 letaka o obvezama vlasnika pasa
Objavljeno 3. veljače, 2018.
Brigom o onima od kojih ne možemo dobiti ništa pokazujemo kakvo smo društvo, kazao je Rob

BELI MANASTIR - Jedini baranjski grad u skupini je gradova koji su se priključili kampanji Udruge gradova i udruge Prijatelji životinja, kroz koju će Belomanastircima biti podijeljeno 2000 letaka s informacijama o zakonskim obvezama skrbnika pasa, uvjetima držanja kućnih životinja te potrebi udomljavanja, a ne kupnje. Na taj način Beli Manastir, kao i Zagreb, Osijek, Čakovec i drugi gradovi, lokalnim informiranjem i razvijanjem svijesti svojih građana o potrebi udomljavanja pridonosi primjeni novog Zakona o zaštiti životinja.

- Podjela letaka građanima samo je prva mjera koju pripremamo kako bi se smanjio broj napuštenih životinja i kako bi građani shvatili da se udomljavanjem iz skloništa pomaže životinjama i lokalnoj zajednici. Psi iz skloništa su čipirani, cijepljeni i kastrirani te imaju putovnice, što znači da su budući vlasnici oslobođeni ikakvih troškova. Naime, samo onoliko koliko se brinemo o onima od kojih ne možemo dobiti ništa pokazujemo kakvo smo društvo - rekao je o kampanji udomljavanja gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob.

Inače, kroz nacionalnu kampanju koja promiče udomljavanje, snimljen je film, u kojem glavu ulogu ima kujica Lola, koju je iz skloništa udomio Filip Vidović. Kampanji su se priključile i neke gradske ustanove, poput Baranjske razvojne agencije grada Belog Manastira, preko svojih službenih stranica i društvenih mreža, a belomanastirska Gradska knjižnica jedina je gradska (i šire) ustanova u koju građani mogu doći s kućnim ljubimcima. Ivica Getto

Psi iz Belog Manastira udomljeni u inozemstvu

Podsjetimo kako su tijekom prošle godine iz belomanastirskog Skloništa za pse u Njemačku i Veliku Britaniju otpremili 23 psa koja će tamo biti udomljena. Psi su prije tog putovanja prošli karantenu, čišćenje od nametnika i parazita, cijepljenje, čipiranje i kastraciju, jer jedino potpuno zdravi mogu dobiti europsku putovnicu za kućne ljubimce (s fotografijom i svim detaljnim informacijama o životinji) s kojom mogu prelaziti državne granice. U protekle dvije i pol godine na ovaj su način u te dvije države otputovala 642 psa i tamo našla svoj novi dom. Većina tih pasa pronađena je kao lutalice na području Baranje… Prema neslužbenim informacijama, na području Belog Manastira približno je 1500 čipiranih pasa, od kojih je dio udomljen upravo iz Skloništa za pse.

Psi iz skloništa su čipirani, cijepljeni i kastrirani te imaju putovnice

Možda ste propustili...

STRELJAČKI VALENTINOVSI TURNIR

Natjecalo se osam mješovitih parova

U DOBROM RASPOLOŽENJU JAHALI I GOSTILI SE

Pokladno jahanje u Drenovcima okupilo 51 jahača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana