Regija
“BUBAMARA” U DVA PROJEKTA

Pomažu zapošljavanje žena, nabavili kombije i čamce
Objavljeno 2. veljače, 2018.

VINKOVCI - U hotelu Admiral održana je uvodna konferencija projekta “Zaželi, zaposli, pomozi: Osnaživanje žena na tržištu rada kroz osposobljavanje i zapošljavanje”, čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom “Bubamara”. Kroz projekt će se zaposliti 40 dugotrajno nezaposlenih žena iz Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju od dvije godine.

- Odvijat će se u četiri kategorije: njegovateljica, gerontodomaćica, pomoćna kuharica i sobarica. Svaka žena imat će četiri domaćinstva, što je u konačnici 160 krajnjih korisnika. Ženama će u projektu biti osigurano 30 bicikala za rad - rekla je Ivona Borzić, stručni suradnik na projektu.

Vrijednost projekta je 5.233.461,20 kuna.

Osim toga, “Bubamara” je s parterima Crveni krst Sremska Mitrovica, Centar za socijalni rad Šid i Centrom za socijalnu skrb Vinkovci uspješno završila projekt iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija “Granice bez ograničenja: podizanje kvalitete života marginaliziranih skupina putem ljudi za ljude pristupom”.

Kroz projekt “Bubamara” nabavila je četiri posebno prilagođena kombija, te tri posebno prilagođena čamca pristupačna invalidskim kolicima u svakoj državi. Kombi-vozila bit će dostupna osobama s invaliditetom u svrhu svakodnevnoga prijevoza, dok će čamci biti dostupni za turističke, rehabilitacijske i sportske aktivnosti osoba s invaliditetom. Projekt je vrijedan 707.524,94 eura.M.Kokaj

Možda ste propustili...

AGLOMERACIJE POŽEGA I PLETERNICA

Potpisan je ugovor s nadzornikom radova

BRAČNI VETERANI - USPJEŠNO POLOŽILI VELIKI ŽIVOTNI TEST

Tri priče uz Valentinovo: Ruku pod ruku kroz život idu pola stoljeća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana