Regija
“BUBAMARA” U DVA PROJEKTA

Pomažu zapošljavanje žena, nabavili kombije i čamce
Objavljeno 2. veljače, 2018.

VINKOVCI - U hotelu Admiral održana je uvodna konferencija projekta “Zaželi, zaposli, pomozi: Osnaživanje žena na tržištu rada kroz osposobljavanje i zapošljavanje”, čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom “Bubamara”. Kroz projekt će se zaposliti 40 dugotrajno nezaposlenih žena iz Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju od dvije godine.

- Odvijat će se u četiri kategorije: njegovateljica, gerontodomaćica, pomoćna kuharica i sobarica. Svaka žena imat će četiri domaćinstva, što je u konačnici 160 krajnjih korisnika. Ženama će u projektu biti osigurano 30 bicikala za rad - rekla je Ivona Borzić, stručni suradnik na projektu.

Vrijednost projekta je 5.233.461,20 kuna.

Osim toga, “Bubamara” je s parterima Crveni krst Sremska Mitrovica, Centar za socijalni rad Šid i Centrom za socijalnu skrb Vinkovci uspješno završila projekt iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija “Granice bez ograničenja: podizanje kvalitete života marginaliziranih skupina putem ljudi za ljude pristupom”.

Kroz projekt “Bubamara” nabavila je četiri posebno prilagođena kombija, te tri posebno prilagođena čamca pristupačna invalidskim kolicima u svakoj državi. Kombi-vozila bit će dostupna osobama s invaliditetom u svrhu svakodnevnoga prijevoza, dok će čamci biti dostupni za turističke, rehabilitacijske i sportske aktivnosti osoba s invaliditetom. Projekt je vrijedan 707.524,94 eura.M.Kokaj

Možda ste propustili...

SPECIJALNA BOLNICA ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

U novoj ambulanti nova usluga - UZV fizijatrijske dijagnostike

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE ISPRAVILO NEPRAVDU

Pčelari zadovoljni - plavi dizel povećava im konkurentnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STRIZIVOJNA TRAŽI SLUŽBENU POTVRDU

Najduža je ulica u Hrvata duga
8,6 km, posljednji kbr. 622

2

UPRIV USPIO

Kneževa rakija dobila oznaku "Izvorno hrvatsko"

3

VISOKA ŠKOLA I GRAD ŽUPANJA POTPISALI UGOVOR O SURADNJI

Od 1. listopada studij ekonomije