Regija
NAPREDUJU RADOVI U ČAĐAVICI

Ambulanta bi trebala uskoro dobiti krov
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Kad je polovinom studenoga u Čađavici postavljanjem temeljnog kamena označen početak radova na gradnji mjesne ambulante, virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je da nema razloga da stanovnici županije nemaju jednake uvjete liječenja i primarne zdravstvene zaštite.

– U tijeku je projekt poboljšanja primarne zdravstvene zaštite na području županije, kroz koji gradimo nove ambulante, a mnoge ambulante bit će obnovljene i opremljene. Županija kao osnivač zdravstvenih ustanova nastavit će ulaganja u taj sektor kako bi svi stanovnici imali što bolje uvjete liječenja - rekao je župan i istaknuo primjer kvalitetne i uspješne suradnje Općine Čađavica, Virovitičko-podravske županije i Doma zdravlja VPŽ-a, jer ambulanta u Čađavici bit će sagrađena zajedničkim sredstvima.

Kako napreduju radovi uvjerio se načelnik općine Čađavica Mirko Rončević koji je obišao gradilište i zaposlenike tvrtke Građevinarstvo Horvat, koja gradi objekt. Ako vrijeme posluži, zgrada će uskoro biti pod krovom, a očekuje se da će ambulanta biti dovršena ove godine. Općina je otkupila zemljište na kojemu se gradi ambulanta, a ukupne troškove investicije u vrijednosti 1,4 milijuna kuna i opremanja ambulante u vrijednosti 400.000 kuna snosit će Županija, Općina i Dom zdravlja u jednakim iznosima. Umjesto postojeće ambulante koja ne zadovoljava osnovne potrebe pacijenata i zaposlenog osoblja, mještani Čađavice dobit će novu ambulantu s ordinacijama obiteljske i dentalne medicine te prostorom za patronažnu sestru.P.Žarković

Možda ste propustili...

DOBITNICA ŽUPANIJSKE POVELJE HUMANOSTI

Maja Vujnovac - humanost stanuje u našem susjedstvu

U HRVATSKOJ LANI REGISTRIRANO 304.408 DIJABETIČARA

Šećer i tlak besplatno kontrolirali i u Koški

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOBITNICA ŽUPANIJSKE POVELJE HUMANOSTI

Maja Vujnovac - humanost
stanuje u našem susjedstvu

2

NAKON ENERGETSKE OBNOVE

Vrtiću adaptiraju unutrašnjost i vrt

3

„ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU“

Karavana bikera u Đakovu