Regija
ZA EU POMOĆ RATOM POGOĐENIM PODRUČJIMA

Predstavili strategiju razvoja grada Slatine
Objavljeno 2. veljače, 2018.

SLATINA - U okviru provođenja Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, za koji je Hrvatskoj iz EU fondova dodijeljeno 900 milijuna kuna, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU posjetili su Slatinu. U prvom krugu takve EU pomoći obuhvaćeno je pet pilot-područja (Vukovar, Beli Manastir i Darda, Petrinja, Benkovac i Knin).

– Očekujemo da će se u drugom krugu naći gradovi koji su također bili ratom pogođeni, a i sve ono što se događalo u proteklih 25 godina na određeni je način naškodilo njihovu razvoju. Riječ je o gradovima koji su bili potentni u ono doba, ali privatizacija i sve ostalo što se događalo dovelo nas je u situaciju u kakvoj smo danas. Zato je bitno da se Grad Slatina prezentira svojim potencijalima, kapacitetima, svojom vjerom i dobrom pripremom za ono što svi zajedno želimo - izjavio je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.

Gradonačelnik, gradski pročelnici i njihovi suradnici te ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine Danijela Maravić prezentirali su svojim gostima strategiju razvoja grada kako bi se razmotrila mogućnost stvaranja intervencijskog plana i za Slatinu. Petar Žarković

Možda ste propustili...

27. OBLJETNICA USTROJA 109.VINKOVAČKE BRIGADE

U spomen na poginule suborce

ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA

Obilježili 40 godina mature

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI SADRŽAJI NA SATNIČKOM RIBNJAKU

Zakupljeni će Emaus postati resort Eden

2

U BIVŠEM BOROVU U DONJEM MIHOLJCU

Do jeseni pogon konfekcije, posao za stotinjak radnica

3

ZEMLJA ZAKUPLJENA DO 2035.

“Znam table pod korovom,
a mi se ubijamo za 10 ha”