Kultura
VIRTUOZ SAKSOFONA I SVESTRANI SKLADATELJ

Giammarco i džez s Mediterana
Objavljeno 3. veljače, 2018.

Koncert Jazz orkestra HRT-a iz Jazz ciklusa održat će se 7. veljače u dvorani Gorgona MSU-a, a gostuje Maurizio Giammarco (1952.). U Italiji se od početka 70-ih nametnuo kao virtuoz saksofona, svestrani skladatelj i vođa legendarnih sastava tamošnje scene. Nedavno je imenovan i dirigentom Parco della Musica Jazz Orkestra, kućnog big banda kompleksa Auditorium di Roma i jedinog institucionalnog džez orkestra u Italiji.

Polazeći od dubokog i strastvenog poznavanja povijesti džeza, pokrenut nezaustavljivom potrebom za istraživanjem i rastom, neprestano se kreće i u drugim glazbenim područjima, dosežući sintezu osobne ekspresije i u solističkom i u skladateljskom smislu. Njegov životopis bilježi suradnje s džezerima međunarodne slave, među kojima su Chet Baker, Lester Bowie, Dave Liebman, Phil Markowitz, Miroslav Vitous i Alex Sipiagin, kao i s brojnim velikanima talijanskoga džeza (Erico Rava, Paolo Fresu, Aldo Romano, Fabrizio Bosso...).

Ovaj se put predstavlja kao autor, solist i vođa orkestra, donoseći u Zagreb jedan od najvažnijih glasova talijanskog i europskog džeza našega doba. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA SISAČKI STAR FILM FEST

Odabrano 50 filmova iz cijeloga svijeta

2

MOTOVUN FILM FESTIVAL PRVI PUT DOLAZI NA DLJI

Skrivene projekcije i u Dubrovniku!

3

ONKRAJ MEDITERANA: RANKO U DUBROVNIKU

O stereotipima Mediterana kroz Marinkovićeve novele