Sport
TENISKA KARAVANA OPET U OSIJEKU

Navijači koji neće iznevjeriti
Objavljeno 1. veljače, 2018.

Hrvatska teniska reprezentacija treći put igra u gradu na Dravi. Osijek je 1997. godine u dvorani Zrinjevac u sklopu Euroafričke zone ugostio susret Hrvatska - Maroko i iako je bio izvrstan domaćin, “teniski post” trajao je punih 20 godina. I onda je lani Osijek dobio domaćinstvo 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Španjolske. Slavonski ljubitelji tenisa razgrabili su ulaznice, čekao se dolazak Marina Čilića, Borne Ćorića, ali i velikog Rafaela Nadala. Nije ih tada dočekao.

Nakon otkazivanja onih koje se najviše željelo gledati, Slavonijom je vladalo razočaranje. Prijetilo je da ono što je trebao biti veliki sportski spekatkl postane veliki debakl. Činilo se da nas je opet netko nasamario, “ugasio svjetlo” i ukrao veliku sportsku priču. No, na kraju je ispalo fantastično... Hrvatska je došla u B postavi s Nikolom Mektićem, Frankom Škugorom, Marinom Draganjom i Antom Pavićem. Unatoč razočaranju, istok države pokazao je kako se navija za hrvatsku reprezentaciju, ma tko god igrao za nju. U Gradskom vrtu su tijekom trodnevnog obračuna tribine bile pune, a ponesena fantastičnom atmosferom Krajanova “pričuvna momčad” umalo je napravila senzaciju. Jaki i ugledni Španjolci spašavali su se i na kraju izvukli pobjedu od 3:2.

Da se tada igralo u bilo kojem drugom gradu, gledatelji bi vjerojatno pokušali vratiti ulaznice i nekako ishoditi svoj novac, jer kupili su nešto što im je obećano, a nisu to dobili. No, ne i u Osijeku. Oni koji znaju mentalitet ovdašnjih ljudi, nisu iznenađeni, uostalom u mnogim hrvatskim sportskim savezima zna se kazati: “Ako želiš dobru atmosferu, idi igrati u Osijek.” Kad god gostuje hrvatska reprezentacija, u bilo kojem sportu, Osječani to cijene i podržavaju. Pa čak i kad su razočarani...

Prije godinu dana Škugor, Draganja, Mektić i Pavić plus Španjolci pobrinuli su se da Osijek ipak dobije lijepu tenisku priču, a Hrvatski teniski savez pokazao je pristojnost i našao način kako se odužiti gradu i cijeloj Slavoniji za sjajan vikend prošle godine nekako u isto vrijeme. Ponovno je doveo Hrvatsku u Osijek, ali u najjačem sastavu. Na čelu s trećim tenisačem svijeta Marinom Čilićem koji je još u nedjelju u Melbourne Parku s velikim Federerom igrao za naslov pobjednika Australian Opena. Čilić nije prijavljen za igranje, ali teško da neće na teren... Osijek i Slavonija vole tenis i nema sumnje da je pred nama još jedna lijepa sportska priča.

Ivana LIOVIĆ

Žana Gamoš

zamjenica gradonačelnika Osijeka

Hrvatski teniski savez je u Gradu Osijeku prepoznao kvalitetnog partnera i ukazao nam povjerenje drugu godinu zaredom biti domaćin hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji. U susretima s tenisačima Kanade znam da ćemo opet svi zajedno bodriti naše dečke.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana