Sport
BLIŽI SE POVRATAK

Još nisu blizu pravog natjecateljskog ritma
Objavljeno 2. veljače, 2018.
Bijelo-plavi će gotovo mjesec dana biti izvan Osijeka, ali moraju se pomiriti s tim da im je to posao

Tekuće zimske pripreme nogometaša Osijeka u Marbelli nisu baš nalik na one lani. Istina, ima dosta poveznica što se tiče ideje i načina na koji se osječka momčad priprema, ali velika je razlika u onom što prikazuje na terenu.

Lani je Osijek prštao od želje za dokazivanjem, protiv jakih suparnika odigrao je vrlo dojmljive partije, što je donijelo plimu optimizma među navijačke mase. Možda se benefit dobro odrađenih priprema te zime u Marbelli nije do kraja iskazao u prvenstvu, ali je vjerojatno imao itekako velik udjel u ljetnom europskom iskoraku.

Jedina poveznica s prošlim i aktualnim pripremama jest što je Osijek i tada u prijateljskim susretima primao prilično naivne pogotke. Ostalo, bar se čini ovako s distance, bilježi silaznu putanju. Naravno, to je slika koju su bijelo-plavi ostavili u pripremnim susretima. Izgledaju nekako umorno i bezvoljno, a kad je tako, onda ukupni dojam i ne može biti pozitivan.

- U ovom trenutku homogenost u igri naš je najveći problem. Na sredini terena smo premlaki pa se naši suparnici ne moraju baš oznojiti kako bi došli u zonu iz koje mogu opasno ugroziti naša vrata. Taj problem može biti posljedica umora. Mentalnog i tjelesnog, pa vjerujem kako će on nestati kada se vratimo kući - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka, koji ne skriva kako, bar zasad, momčad nema izgled kakav bi želio.

Bijelo-plavi će gotovo mjesec dana biti izvan Osijeka, a tako dugi boravci znaju ostaviti traga na psihi igrača. No to je samo jedna strana medalje. Druga je kako moraju biti svjesni da im je to posao, te da i na tim prijateljskim susretima nose dres NK Osijek i da postoje određeni standardi ispod kojih se ne bi smjelo ići kada je pristup u pitanju. No dobro, nećemo previše dramatizirati, jer mnogo važnije bit će kako će bijelo-plavi izgledati 10. veljače, kada će protiv Dinama pred svojim navijačima krenuti u proljetni dio sezone.

- Očito je da još nismo ni blizu željenog natjecateljskog ritma. Radili smo kratko ali intenzivno, a tek sada dolazimo do onih treninga koji su nešto lakši i na kojima je naglasak na brzinskim svojstvima. Dobri su bili ti testovi koje smo imali, jer su to bili suparnici koji igraju poput Dinama i Rijeke. U biti, ima stvari koje su dobre, ali one se izgube u činjenici da nam nedostaje odgovornosti i više rada u sredini terena. Mislim kako ćemo prema naprijed biti dobri kada dođe svježina. Sada nam u tom segmentu nedostaje mirnoća ili možda neki raspoloženi pojedinac, ali to će sjesti na svoje mjesto. No ako ne popravimo momčadsku igru u fazi obrane, ne piše nam se dobro - smatra Zekić.

Do nastavka prvenstva ostalo je još tjedana dana. I malo i puno, ali činjenica je da se tijekom tog razdoblja stvari mogu promijeniti. Osim toga, u svlačionicu bi trebalo stići i poneko pojačanje. Zato je rano za izvlačenje zaključaka o tome kako će Osijek izgledati u proljeće.

Dalibor KELER
Lokomotiv posljednji test

Nogometaši Osijeka danas će imati posljednju provjeru uoči starta proljetnog dijela sezone u HNL-u. Testirat će ih najjači suparnik tijekom priprema, moskovski Lokomotiv, koji je jesenski prvak Rusije, a poput Dinama iz Kijeva i Steaue, s kojima su Osječani igrali u prethodna dva susreta, sudionik je šesnaestine finala Europske lige. Navijači bijelo-plavih utakmicu koja se igra na FC Marbella s početkom u 18 sati moći će pogledati u odgođenom prijenosu na HNTVU-u (19 sati). D.Kl.

Možda ste propustili...

“ZEČICE” U BEOGRADU

Crvena zvezda testira Osječanke

PRIPREMNE UTAKMICE TREĆELIGAŠA

Cibalia tijekom vikenda ima dvostruki program