Sport
RK OSIJEK

I u nastavku igrati dopadljiv rukomet
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Ove subote završava se prvenstvena stanka za rukometaše Osijeka koji u dvorani Zrinjevac ugošćuju Bjelovar. Od kraja prvog dijela sezone protekla su gotovo dva mjeseca, a Osječani će u nastavak sezone ući praktički u istom sastavu. Iako je prijelazni rok službeno završio sinoć, do tada je klub napustio samo Vedran Šaravanja, koji je otišao u Đakovo, a dolazaka nije bilo. Umjesto toga, trener Vedran Ćurak posegnut će za “unutarnjim rezervama”.

- Nadam se da posljednjeg dana nećemo ostati bez još nekog igrača. Što se popunjavanja kadra tiče, priključili smo kadetsku ekipu treninzima prve momčadi. Dobro će im doći ovih šest mjeseci adaptacije te ćemo tako moći procijeniti tko bi u sljedećoj sezoni mogao imati veću ulogu u seniorima - pojašnjavao je situaciju oko kadra trener Ćurak, čija je momčad u pripremnom razdoblju odradila dva susreta. Suparnici su bili Virovitica i Borovo, a osječki je prvoligaš slavio u oba. U nastavak prvenstva Osječani ulaze kao jedanaestoplasirana momčad Prve HRL Sjever s 10 bodova. Prema Ćurkovoj procjeni, učinak je mogao biti i nešto bolji, no uglavnom je realan s obzirom na kadrovsku situaciju u klubu.

- Možda smo mogli imati pokoji bod više, ali bez široke klupe teško je sačuvati vodstvo, što smo osjetili u nekim utakmicama. Mislim da smo igrali dobar rukomet u prvom dijelu sezone, ali se često nismo mogli nositi sa suparnicima koji bi imali praktički dvije postave. Posebno je to bilo izraženo u domaćim susretima u kojima smo imali prednost, no teško je bilo izdržati svih 60 minuta u visokom ritmu.

Suparnik na startu drugog dijela je trećeplasirana momčad lige (18 bodova), koja ima i ambicije za najviši rang. Bit će to jak test mogućnosti Ćurkove momčadi, koja u nastavku sezone kao cilj ima očuvanje prvoligaškog statusa.

- Želimo izbjeći posljednja tri mjesta koja vode u niži rang i vjerujem kako ćemo to i ostvariti. U subotu nas čeka dvoboj s Bjelovarom koji želi u Premijer ligu, a zbog zaostatka za vodećim mora u Zrinjevcu ići po pobjedu. Mi smo, s druge strane, bez imperativa, nadam se da ćemo prikazati svoje pravo izdanje, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno i za bodove. Dobro je što na početku drugog dijela u prva četiri kola tri puta igramo kod kuće, jer će i to olakšati mlađim igračima, s obzirom na to da je ipak lakše igrati na domaćem parketu nego na gostujućem - rekao je Ćurak prije početka drugog dijela prvenstva u Prvoj HRL Sjever. G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike