Sport
SLAVONCI U SLUŽBI REPREZENTACIJE

Otkako su došli Ćorić i Čilić,
svi bi htjeli na tenis
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Entuzijazam, volja, htijenje, energija, optimizam... To su Vatroslav Šrajer i Domagoj Wagner, dvojac iz organizacijskog odbora koji na svojim leđima vuče veliki posao oko Davis Cupa u Osijeku. Šrajer je predsjednik Osječko-baranjskog županijskog teniskog saveza, Wagner dopredsjednik. Zajedničkim snagama odradili su i odrađuju puno posla oko gostovanja teniskih reprezentacija u Osijeku.

Nakon što je Hrvatska saznala suparnika u 1. kolu Svjetske skupine 2017., Šrajer i Wagner pohitali su k gradonačelniku Osijeka Ivanu Vrkiću i uspjeli ga uvjeriti kako bi se taj meč trebao igrati baš u “našem dvorištu”. Osijek je poslao kandidaturu i teniska karavana stigla je u grad na Dravi. No, ne ona koju smo očekivali. Zbog nedolaska najboljih, prije svega Čilića i Ćorića, naravno i Nadala, Slavonija je bila razočarana, a ni Vrkić kao prvi čovjek grada nije najbolje primio vijest da dolazi momčad koju nismo očekivali. No, ljutnja i razočaranje uskoro su se pretvorili u ponos, slika punih tribina dvorane Gradski vrt i fanatično navijanje za Škugora, Draganju, Mektića i A. Pavića slika je pravog Osijeka. Grada koji uvijek stoji uz hrvatsku reprezentaciju. I za taj happening dijelom su zaslužni Šrajer i Wagner, jer u trenucima dok je većina širila nezadovoljstvo, oni su odašiljali pozitivnu energiju.

- Nije nam bilo lako, ali smo se potrudili da cijeli događaj ima sretan završetak i mislim da smo u tome uspjeli. Španjolska je pobijedila, ali i mi smo se osjećali kao pobjednici. U prvom redu jer je dvorana bila puna i pružila jaku podršku našim tenisačima, za koje do tada vjerojatno mnogi nisu ni čuli ni znali - kaže Donjomiholjčanin Šrajer.

Za domaćinstvo protiv Španjolske, Osijek je dobio niz čestitki i pohvala, a HTS se odužio Slavoniji tako što je i ove veljače doveo momčad u Gradski vrt, i to u najjačem sastavu. Domaćini iz organizacije ponovno su u radnom vremenu non-stop. Ne samo Šrajer i Wagner nego i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, pa Dražen Alerić, zaposlenici Športskih objekata... Ako se nekomu jede dobar kulen, nije problem skoknuti do Baranje, organizirati ručak, večeru, druženje, na jednom mjestu okupiti više od 300-tinjak djece na Kids' Dayu ili se pobrinuti da u svaki slavonski klub ode bar nekoliko ulaznica.

- Radi se puno i stalno, ali najveći problem su - ulaznice. Otkako je Borna Ćorić stigao u Osijek, a zatim i Čilić, telefoni nam ne prestaju zvoniti. Svi bi ulaznicu i, zanimljivo, oni koji jedva krpaju kraj s krajem pitaju gdje mogu kupiti, a oni koji imaju itekako puno novca očekuju ulaznicu besplatno. Čudno, ali to je tako... - dodaje Šrajer. I. Liović

Wagnerovi

Prije 21 godinu, u veljači 1997., Antun Wagner iz Tenis kluba Olimpija bio je inicijator dolaska Davis Cupa u Osijek kada su u dvorani Zrinjevac igrali Hrvatska - Maroko. Bio je to prvi Davis Cup u Osijeku. Sada je na scenu stupio Antunov nasljednik, sin Domagoj, koji je za hrvatsku tenisku reprezentaciju volontirao u Zagrebu 2016. na velikom finalu protiv Argentine, dok je u posljednja dva izdanja član organizacijskog odbora.

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE ZA TENISKOG PRVAKA

Osijek po novi finale

RADNIK IZ JOSIPOVCA PRVAK 2. ŽNL "OSIJEK"

Za 65. rođendan kluba povijesni doseg

USPJEŠAN DAN HRVATSKIH TENISAČ(IC)A NA TRAVI

Čorić dobro krenuo u Halleu, a Martić u Birminghamu

Najčitanije iz rubrike