Crna kronika
SUĐENJE ZA BRUTALNO UBOJSTVO U ZAGREBU

Majka ubijene djevojke Kristine Krupljan za Davida Komšića očekuje veliku kaznu
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Majka okrutno ubijene Kristine Krupljan kazala je kako očekuje veliku kaznu za ubojicu svoje kćeri Davida Komšića, koji je u četvrtak na početku suđenja izjavio da se ne osjeća krivim za zločin koji mu se stavlja na teret. "Očekujem da će mu se izreći velika kazna", kazala je Vesna Krupljan koja je prvoga dana suđenja ispitana kao svjedokinja na zagrebačkom Županijskom sudu.

Potvrdila je da su njena pokojna kći i Komšić bili u vezi od osnovne škole, te da ju je više puta tukao i prijetio joj, a jednom ju je prilikom presreo s prijateljima i razbio joj automobil na Bukovačkoj cesti. Kazala je da je na dan ubojstva Kristina u jutarnjim satima bila u Državnom odvjetništvu gdje je dala iskaz o napadu na Bukovačkoj. "Kad sam došla do zgrade rekli su mi da mi je dijete izbodeno. Rekla sam im da je to napravio David Komšić", posvjedočila je majka. Prethodno je u sudnici pročitan iskaz Kristininog oca i dvije prijateljice, ali i Komšićeva prijatelja, a suđenje se nastavlja sutra kada bi trebali svjedočiti ubojičini roditelji.

I dok je tužiteljstvo u uvodnom govoru ustvrdilo da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv i u stanju "dugotrajne patnje", jer ga je djevojka, navodno, vrijeđala. Komšiću se, iako je mlađi punoljetnik, sudi kao odrasloj osobi i prijeti mu kazna od 10 do čak 40 godina zatvora.

Odvjetnik obitelji ubijene djevojke Krešimir Škarica kazao je da je za sada teško prejudicirati visinu kazne. "Ono što će biti najvažnije, s obzirom na strategiju obrane, ali i strategiju nas kao oštećenika, jest to što će reći medicinski vještak o stupnju ubrojivosti okrivljenika. Ja sam se pridružio stavu optužbe, jer smatram da je zaista riječ o teškom ubojstvu koje je motivirano bezobzirnom osvetom i na osobito okrutan način. Smatram da nema elemenata koji bi bili olakotni za okrivljenika", kazao je Škarica.

IZBO JU NOŽEM 70 PUTA...

Komšić je optužen da je u veljači prošle godine na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna, te da želi prekinuti vezu s njim. U automobilu joj je nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana, te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi.

Možda ste propustili...

OBAVLJEN OČEVID U SAMATOVCIMA

Šteta od požara oko 240.000 kuna

OČEVID POŽARA U GRABOVCU

Šteta od požara 600.000 kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana