Osijek
GRADONAČELNIK PODRŽAO INICIJATIVU GRAĐANA

Park za pse dogodine
i u Industrijskoj četvrti
Objavljeno 1. veljače, 2018.

Bobi, Garo, Lajka, Rex, Toti i Žućo – službeni su nazivi parkova za pse u najvećim osječkim naseljima, u kojima se svakoga dana, po svim vremenskim prilikama, mogu pronaći mnogi razigrani četveronožni ljubimci s opuštenim vlasnicima bez povodaca u ruci. No, to nije slučaj i sa stanovnicima Industrijske četvrti, koji unatoč sjevernoj strani Gacke ulice namijenjenoj za istrčavanje pasa, nemaju propisno ograđeno mjesto za bezbrižno druženje sa psima na travnatim površinama.

Na sreću, tračak nade pojavio se na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka, na kojoj je gradonačelnik Ivan Vrkić izravno podržao inicijativu izgradnje parka za pse u Industrijskoj četvrti, naravno, kada za to bude bilo uvjeta na dogovorenoj lokaciji.

- Godinama već imamo namjeru realizirati ograđeni park za pse u našoj Industrijskoj četvrti pa uvijek nekako dolazimo do tri najbolje i najprimjerenije lokacije za njegovu izgradnju. Najizglednijom se tako pokazuje upravo sjeverna strana Gacke, koja je prvotno i zamišljena kao dio za istrčavanje pasa bez povodaca, ali tu je i zelena površina između Plivske i Bosutske ulice prema vinkovačkoj pruzi. Naposljetku, zanimljiv nam je i predio između Kupske i Jadranske ulice, kod popularnog jezera Bajer, gdje je trenutno divlji deponij otpada pa možda planiramo to očistiti i urediti kako bi psima, ali i okolišu učinili uslugu - s nadom govori Zdravko Nalio, predsjednik Vijeća Industrijske četvrti, u čijoj je nadležnosti gotovo 7000 stanovnika u više od 2000 kućanstava.

Iako su se mnogi stanovnici već organizirali u online peticiji, Nalio ističe kako se tek sljedeće godine planira početi s izgradnjom novog parka za pse, a najpotrebnije je upravo zeleno svjetlo, odnosno potvrda Grada Osijeka, kako bi se taj proces ubrzao i kako bi se naposljetku svi mogli usuglasiti za najbolju lokaciju od navedenih. “Veće bi nam zadovoljstvo predstavila izgradnja parka za pse, nego dogradnja kojeg metra nogostupa”, poručio je Nalio, koji je, poput mnogih stanovnika Industrijske četvrti, vlasnik psa i željno iščekuje ograđeni park u kojemu će omiljeni mu ljubimac moći bezbrižno uživati. M. Mandić

Možda ste propustili...

JAVITE SE NA WWW.PANNONIAN.HR

Volontirajte na Pannonian Challengeu!

EDUKACIJA LOKALNIH IZBORNIH POVJERENSTAVA

DIP ukazao na novosti i probleme