Osijek
OSNOVNA ŠKOLA LASLOVO

Festival multikulturalnosti - projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna
Objavljeno 1. veljače, 2018.

U Osnovnoj školi Laslovo jučer je održana početna konferencija “Festivala multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja”. Na tom projektu okupili su se ravnateljica laslovačke škole Silvija Bocka kao predstavnica nositelja projekta s partnerima iz OŠ Dežanovac, OŠ Kistanje, Pučkog otvorenog sveučilišta Vinkovci i Općine Ernestinovo.

Ravnateljica Bocka kaže kako projekt, koji s 1,495 milijuna kuna sto posto financira Europska unija, vodi Barbara Dadić Eđed.

- Ovim projektom želimo proučiti kulturu, tradiciju, običaje, život svih nacionalnih manjina i hrvatske većine koje su u našoj školi i onda to podići na veću razinu. Cilj nam je da svako dijete donese svoju vrijednost i onda na tom jednom zajedničkom multikulturalnom satu sjediniti to. Znači, naučit ćemo jedni od drugih pjesme, što kuhaju kod kuće, običaje, kako su se nekada odijevali, a kako danas... Kroz ovaj projekt kupit ćemo instrumente i želimo formirati orkestar koji će izvoditi pjesme različitih manjina i taj multikulturalni festival na kraju će zapravo biti rezultat svega toga što istražujemo i što smo projektnom nastavom zapravo, da tako kažem, izvukli iz naše djece, odnosno naših obitelji koji tu žive - kaže ravnateljica Bocka.

Načelnica općine Ernstinovo Marijana Junušić kazala je kako su rado postali partner u ovom projektu, te istaknula kako će i nadalje biti partneri u budućim projektima koji se tiču mladih ljudi na području općine. Među sudionicima konferencije nazočio je i saborski zastupnik Robert Jankovics. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike