Osijek
INICIJATIVA KAJAK-KANU KLUBA ALJMAŠ

Planiraju ponuditi spustove od Osijeka Dravom i Dunavom
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Kajak-kanu klub Aljmaš očito je odlučio dobro potegnuti u području društvenih aktivnosti u tom malom selu, kako sportskih, tako i turističkih.

Podsjetimo, kao najmlađi klub na području općine Erdut niže zamjetne rezultate, od osvajanja nagrada do organizacije Kupa Aljmaša u kajaku i kanuu, ali i pridonosi turizmu. Predsjednik Dario Považanj priča da osim natjecateljskih aktivnosti KKK Aljmaš nudi turistima i najam čamaca, a za sve se informacije zainteresirani mogu obratiti u prostorijama kluba na dunavskoj obali, poniže aljmaškog svetišta.

- Natjecanja i treninzi nisu jedino čime se bavimo, tu je avanturizam i turizam. Raspolažemo turističkim čamcima, pa radimo spustove niz Dunav. Poznato nam je da mnogi nemaju čamac, a rado bi uživali u svakodnevnoj ljepoti ploveći našim prekrasnim rijekama Dravom i Dunavom. Stoga su nam u planu spustovi čamcima, i to iz Osijeka. Kod nas se čamci mogu i iznajmiti, a spustove rijekama pokušat ćemo organizirati uz dogovore s našom turističkom zajednicom. Naime, iskustva imamo, ali nemamo dovoljno financijskih mogućnosti i morali bismo pravno riješiti taj dio djelatnosti. Novac koji dobivamo od Općine Erdut kao potporu, kao i sredstva od Osječko-baranjske županije, koristimo za našu djecu članove i njihove aktivnosti, a htjeli bismo nabaviti i nove kajake i kanue da nam djeca imaju kvalitetna plovila na kojima mogu sigurno trenirati i natjecati se – pojašnjava Považanj. D. Pejić

Možda ste propustili...

“PODUZETNICI BEZ GRANICA”

EWOB: Globalni tjedan poduzetništva

OŠ “TIN UJEVIĆ”: UČENIK PRIJETI DA ĆE UBITI KOLEGE I SEBE

"Stavio je djetetu skalpel pod grlo, dok je on tu, naša djeca neće u školu"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI VIJEĆNICI IZGLASALI PRORAČUN

Komunalna naknada
poskupljuje čak 20%

2

TRENDOVI NA OSJEČKOM TRŽIŠTU NEKRETNINA

Malih stanova nema dovoljno, poslovni prostori nikad jeftiniji

3

OPĆINA ČEPIN SUFINANCIRA GPP KARTU NEZAPOSLENIMA

Umjesto za 700 sada do Osijeka za 100 kn

oglas