Osijek
INICIJATIVA KAJAK-KANU KLUBA ALJMAŠ

Planiraju ponuditi spustove od Osijeka Dravom i Dunavom
Objavljeno 2. veljače, 2018.

Kajak-kanu klub Aljmaš očito je odlučio dobro potegnuti u području društvenih aktivnosti u tom malom selu, kako sportskih, tako i turističkih.

Podsjetimo, kao najmlađi klub na području općine Erdut niže zamjetne rezultate, od osvajanja nagrada do organizacije Kupa Aljmaša u kajaku i kanuu, ali i pridonosi turizmu. Predsjednik Dario Považanj priča da osim natjecateljskih aktivnosti KKK Aljmaš nudi turistima i najam čamaca, a za sve se informacije zainteresirani mogu obratiti u prostorijama kluba na dunavskoj obali, poniže aljmaškog svetišta.

- Natjecanja i treninzi nisu jedino čime se bavimo, tu je avanturizam i turizam. Raspolažemo turističkim čamcima, pa radimo spustove niz Dunav. Poznato nam je da mnogi nemaju čamac, a rado bi uživali u svakodnevnoj ljepoti ploveći našim prekrasnim rijekama Dravom i Dunavom. Stoga su nam u planu spustovi čamcima, i to iz Osijeka. Kod nas se čamci mogu i iznajmiti, a spustove rijekama pokušat ćemo organizirati uz dogovore s našom turističkom zajednicom. Naime, iskustva imamo, ali nemamo dovoljno financijskih mogućnosti i morali bismo pravno riješiti taj dio djelatnosti. Novac koji dobivamo od Općine Erdut kao potporu, kao i sredstva od Osječko-baranjske županije, koristimo za našu djecu članove i njihove aktivnosti, a htjeli bismo nabaviti i nove kajake i kanue da nam djeca imaju kvalitetna plovila na kojima mogu sigurno trenirati i natjecati se – pojašnjava Považanj. D. Pejić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA DODIJELILA POTPORE U POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU

Više od 850.000 kuna potpora dodijeljeno je korisnicima u Osječko-baranjskoj županiji

JOSIPOVČANKE NA DRŽAVNOM NATJECANJU U PECANJU

Uspješne seniorke ŠRK “Linjak”

TANDEM-BICIKLOM NA HODOČAŠĆU OD OSIJEKA DO MEĐUGORJA

Dvojica prijatelja na putu od 1100 kilometara, jedan koji vidi i drugi koji vjeruje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas