Regija
POTPISANI UGOVORI

Stipendije za 203 studenta
Objavljeno 2. veljače, 2018.

VUKOVAR

U Ružičkinoj kući u srijedu je održana svečanost potpisivanja ugovora za studentske stipendije. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček potpisao je ugovore za 203 stipendije sa studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije u tekućoj akademskoj godini. Tom je prigodom naglasio kako vjeruje da je Vukovar jedinstven u Hrvatskoj po tome što stipendira sve redovite studente s područja grada od prve do završne godine studija. Pojasnio je kako se stipendije dijele u tri kategorije, u iznosima od 500 kuna, tzv. sponzorske stipendije od 800 kuna te 30 stipendija od po 1000 kuna za studente deficitarnih zanimanja. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Kustura rekla je kako se radi o 198 novih stipendista te pet iz prošle godine.

- U proračunu grada izdvojeno je 1,4 milijuna kuna, plus prikupljena sponzorska sredstva u iznosu od pola milijuna. Na ovaj način nastojimo potaknuti sve naše mlade studente da se obrazuju i studiraju te da ostanu u Vukovaru kako bi stečena znanja primijenili u gradu - poručila je Kustura.

Iz gradske uprave zahvalili su svim sponzorima, naglasivši kako stipendije pomažu mladim Vukovarcima i njihovim obiteljima u školovanju. D.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA OCJENJIVANJU 30 UZORAKA KOBASICE

Ivica Bušljeta proglašen je šampionom 10. Kobasijade

2

PRIRODA, KULTURNE ZNAMENITOSTI I MANIFESTACIJE RAZLOG ZA TURISTIČKI DOLAZAK

U Miholjcu tridesetak manifestacija

3

VESELO NA ULICAMA

Održano šesto Pokladno jahanje Bistrinci - Belišće