Regija
PROMJENA VINKOVAČKOG STATUTA

Izvješća gradski tvrtki ne moraju na Vijeće
Objavljeno 1. veljače, 2018.

VINKOVCI

Na sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je prijedlog o stavljanju izvan snage Odluke o izradi novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) uređenja Vinkovaca te je prihvaćen prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna GUP-a.

- Razlozi za izmjene i dopune GUP-a zahtjevi su vlasnika katastarskih čestica, nove potrebe u gospodarstvu, kao i izgradnja suvremene infrastrukture grada, koja otvara nove mogućnosti gospodarskom, društvenom i kulturnom sektoru života, ali i usklađivanje s novim zakonskim propisima i obvezama - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ukinuta je odredba Statuta koja propisuje da se godišnje izvješće o poslovanju trgovačkih društava i ustanova kojima je Grad osnivač ili većinski vlasnik mora slati Gradskom vijeću na raspravu i usvajanje. Na tu je odluku negodujući reagirao vijećnik SDP-a Davor Benić.

- Kako tvrtke budu predavale svoja izvješća, tako će se ona naći na sjednicama Gradskog vijeća, prvo one koje imaju veći utjecaj na kvalitetu života u gradu - rekao je Bosančić.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o osnivanju javne ustanove – Agencije za razvoj Grada Vinkovaca, koja će biti pravni sljednik Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA d.o.o. S obzirom na osnovnu djelatnost razvojne agencije te izvore financiranja (osnivači i fondovi EU), javna ustanova smatra se primjerenijim pravnim oblikom razvojne agencije. M. Kokaj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana