Regija
OPASNA CESTA METLINCI - MARJANČACI

Traže rušenje bunkera i kružni tok
Objavljeno 2. veljače, 2018.

VALPOVO

Gradsko vijeće Valpova donijelo je zaključak da se što prije poduzmu mjere radi povećanja sigurnosti prometa na dijelu županijske ceste 40-52 na zavoju prema raskrižju za Marjančace na način da se prije svega poveća preglednost zavoja rušenjem bunkera koji se nalazi s desne strane ceste prema Metlincima. Nadalje, da se izvedu radovi na ublažavanju zavoja te da se razmotri mogućnost gradnje kružnog toka na spoju županijske ceste s cestom koja vodi u Marjančace. Navedene prijedloge namjeravaju uputiti županijskoj Upravi za ceste i tražiti očitovanje o odabiru prometnog rješenja koje će omogućiti sigurniji promet kako bi se smanjio broj prometnih nesreća koje su ovdje učestale i čak i sa smrtnim posljedicama.

Kako je vijećnike izvijestio pročelnik za gospodarstvo Đuro Glavaš, u ime Grada upućen je dopis PU osječko-baranjskoj u kojem su zatraženi podaci o broju prometnih nesreća unatrag pet godina. PU se očitovao da je u razdoblju od 1. siječnja 2013. godine do 31. prosinca 2017. godine bilo pet nesreća, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, a tri osobe zadobile su teške ozljede. Valja također podsjetiti i na podatak da se nekoliko mjeseci prije promatranog razdoblja, u rujnu 2012. godine, dogodila prometna nesreća u kojoj je život izgubio mladić, a uz njega teške ozljede zadobilo je još nekoliko sudionika.

- Gradsko vijeće uputit će novi dopis Županijskoj upravi za ceste u čijem je vlasništvu cesta, za pronalaženje kvalitetnog prometnog rješenja koje će povećati sigurnost prometa i smanjiti broj nezgoda - zaključili su vijećnici o problemu čije rješenje već godinama zahtijeva i potencira vijećnik iz Marjančaca, Vitomir Matoković (HDZ).

Vijećnici s područja Belih sela (Ivanovci, Marjančaci, Zelčin i Harkanovci) postavili su i pitanje o nastavku aktivnosti u svezi s izgradnjom novog mosta preko Vučice kod Metlinaca, za koji je gradonačelnik Matko Šutalo potvrdio da nije u planu gradnja novog mosta kao što se već desetljećima priželjkuje. Uz gradnju kružnog toka kod skretanja za Marjančace, gradnju novog mosta vijećnici smatraju nužnom za sigurnost prometa od Valpova prema Belim selima, Ladimirevcima, i Općini Bizovac, te će taj upit pridružiti upitu Županijskoj upravi za ceste zajedno s pitanjem o mogućnoj gradnji kružnog toka i rušenju bunkera.

- Njegova je realizacija bitna za sigurnost prometa jer je promet preko postojećeg mosta jednosmjeran. Na taj se način usporava inače vrlo intenzivan promet na ulazu i izlazu s južne strane u Valpovo, što pogađa stanovnike prigradskih naselja i šireg dijela Valpovštine u vrijeme odlaska i dolaska na posao te u razdoblju obavljanja sezonskih poljoprivrednih radova kao što berba i žetva, jer više ni jedan moderniji kombajn ne može prijeći preko mosta koji je svojim dimenzijama uži nego stroj - poručili su vijećnici.L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJA NE OSTAJE BEZ PREPOZNATLJIVIH MANIFESTACIJA

Održat će se Vinski maraton,
Ribarski dani, Paprika fest...

2

OD POČETKA LIPNJA

Đakovo prvi put dobilo poljoprivrednog redara

3

POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA TVRTKE

Grad Vukovar i Komunalac riješili višegodišnju zavrzlamu